Tahincioğlu bilinen projelerinin öncülerinden olarak gösterdiği Nidapark, İstanbul’un yükselen değeri Başakşehir’de yükselmeye devam ediyor. Hem yapısı hem de mimarisi yanında konumu ile şehir yaşamı ile doğayı birleştiren Nidapark Başakşehir, 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi farklı seçenekler ile memnuniyet kazanıyor. 88 metrekare ve 314 metrekare aralığında tercihler sunan proje, 120 aya ulaşan vade seçenekleri ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte 45 adet ticari platform ile de adından söz ettirmeyi başarmış gibi görünüyor. Tüm satışı yapılan dairelerin beyaz eşyalı ve klimalı olasıda dikkate değer olan farklı bir durum. 

2017 yılında tamamlanacak olan proje de 374 daire ve 48 ticari gayrimenkulün satışına da başlandı. 459.000 TL fiyatlarla başlayan dairelerin tanıtımı için basın toplantısı gerçekleştiren Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, mevcut projelerinin toplamda 350 milyon liralık olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. 

Asıl hedeflerinin önlerindeki üç yıl içerisinde beş farklı projeden toplamda 10 milyarlık bir satış hedeflediklerini söyleyen Özcan Tahincioğlu, bu projelerin sonuncusu olan Nidapark Başakşehir olduğunu vurguladı. Diğer dört farklı projenin % 95 oranında satışının da tamamlandığını ifade etti. Bu durumun müşterilerin Tahincioğlu’na ne denli güvendiğini gösterdiğini söyleyen Tahincioğlu, mevcut projede de aynı ilgiyi göreceklerinden şüphe etmediklerini belirtti. 274 tane daire için 500 ön başvuru alındığını ifade ederek sözlerini sürdüren Tahincioğlu bu dairelerden 120 tanesinin satışının gerçekleştirildiğini de ifade etti. Lansman sunumu olarak hazırlanan gayrimenkullerin tamamının satılmasını da mutluluk verici olarak nitelendirdi. 

Yabancılar tarafından da oldukça dikkat çeken Nidapark Başakşehir Projesi’nden 400 milyon ciro hedeflendiğini ifade eden Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, dairelerinin metrekare fiyatının 3600 TL’den başladığını da sözlerine ekledi. Gelecek dönemlerde oldukça tercih edilecek farklı bölgelerde de Nidapark projelerinin süreceğini söyleyen Tahincioğlu, kur oranları, faiz miktarları gibi birçok etmenin yakın zamanda inşaat sektöründeki küçük firmaları yok edeceğini sözlerine ekledi. 2005’in ekim ayı itibari ile konut satışlarında %6.5 oranında bir artış olduğunu, bunun yanında % 1.9 civarında da ipotekli satış artışı gözlemlendiğini ifade eden Tahincioğlu, faiz oranlarının yüksek olmasının ipotekli satışları olumsuz etkilediğinin üzerini vurguladı. Ülkemizde yıllık konut talebinin 1000 olduğunu ve bunun 600 bininin sıfır bina talebi olduğunu vurgulayan Tahincioğlu, faiz oranlarının 1’in üzerine çıkması nedeniyle ciddi maliyet artışlarının gözlendiğini söyledi.