Nike ayakkabıyı seçmemizdeki en önde olan öncelik ortopedik olmasıdır. Bir ayakkabıda arayabileceğimiz en önemli özellik dış görünmüşü olabileceği düşünülebilir ama bu en önde gelen özellik değildir öncelikle ayakkabının ortopedi kliğini kontrol etmeniz gerekiyor. Bundan sonra ise yapacağınız araştırma Elastik olması gerekir böylelikle ayakkabı ayağınızda sadece bir korumalık olarak değil de sizin hareketlerinizi kolaylaştıran bir ayakkabı olması gerekir daha sonra ayakkabının hafifliği ayakkabı sizin rahatınız için sizi yerdeki sert ve ayağınıza zarar verebilecek cisimlerden korumak için yapılmış bir şeydir ayakkabının hafifliğini de kontrol edin.

Ayakkabının alt tabanı çok önemlidir bunlara en önem veren marka ve ayakkabı  Nike Ayakkabı’dır. Alt tabanı kauçuktan yapılan ayakkabılar fazlasıyla sizin yere rahat basmanızı sağlar ve yere dayanıklı ve tutumlu basmanıza oldukça yardımcı olur. Ayakkabının üst tabanı olan saya denilmesi saya adı verilen bir maddeden yapıldığı için bu ad verilmiştir ayakkabınızın üst kısmına dikkat edin eğer bu maddelerden biriyse; Anorak, Nike Skin, Doğal Deri, Sentetik Deri ve Nubuk olursa bu sizin ayakkabınızın üst kısmı olan saya yapılırken bu maddelerden herhangi birisi kullanılırsa ayağınızın üst kısmını sarar ve kavrar.

Ayakkabıda bakmanız gereken özellik hangi marka markalar oldukça fazla çakmalarını yapanlar bile var bu nedenden dolayı marka seçerken fazlasıyla önem vermeniz gerekir bu belki de sizin ayağınızı belli bir süre kullanmanıza bile engel olabilir bundan dolayı bilindik ayakkabı mağazalarından ve güvenilir markalardan alarak belki de hayatınızı kurtarmış olursunuz eğer böyle bir yönde düşünceniz olursa kesinlikle Nike Ayakkabı tercih etmeniz gereken ayakkabı şirketleri arasında oldukça fazla birbiriyle yarışan markalar var fakat bunlarda en önde gelen NİKE'dır nedeni hem oldukça sağlam sağlığa karşı bir çok testten geçmiş ve hem de oldukça göze hitap eden bir yapısı vardır Nike Ayakkabı diğer marka ayakkabılarından ayıran bir özellik var bu da hem yapılan ayakkabıların göze hitap etmesi hem de sağlık açısından oldukça güvenilir olması ile dünya üzerinde bir marka yaratmış olan bir ayakkabı şirketidir.