Ayak numaranızı değil, uzunluğunu kontrol ederek ayakkabı satın alın.

Spor ayakkabınızla ayak uzunluğunuz uyumlu olmalıdır. Ayaklar yürürken ve koşarken şişerler bu yüzden koşu boyunca ayak uzar ve uzun ayak parmağınız ayakkabının ucunda rahatsızlık vermeye başlar. Tabii her zaman ayak parmağı değil, topuklar da bu rahatsızlıktan nasibini alır. Bu yüzden topuk ile ayak parmağı uzunluğunun ayak tabanına tam oturmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabı denerken ayak parmaklarınızı ayakkabının içinde yukarı ve aşağı doğru kıpırdatarak kontrol edin. Bu sorunla çok karşılaşıyorsanız mp ayakkabı çeşitlerini deneyerek zaman harcamaktan kurtulabilirsiniz.

 Spor ayakkabısında esnekliği göz ardı etmemek gerekir.

Ayakkabınızı satın almadan önce esnek noktaları kontrol edin. Bunu topuğunuzu kaldırarak ve ayakkabının ucunu zemine basarak yapabilirsiniz. Ayakkabı, ayağınızın esnediği çizgi boyunca kıvrılmalı ve katlanabilmelidir. Katlanma noktalarında topuğa ve ayak yanlarına bir baskı uygulamamalıdır. Sağlıklı bir esneme yapmayan ve askı uygulayan bir ayakkabı kemer ağrısı ve taban ağrısına neden olur. Ayak sağlığınız için puma ayakkabı modelleri aranan esneklik ve kalitede ürünleri ile en çok tercih edilen ayakkabılar arasında yer almaktadır.

Ayakkabının rahatlığını tüm vücudunuzda hissederek spora başlayın.

Ayak şeklinin ve kemik yapısının bilinmesi de ayakkabı seçiminde önemlidir. Ayaklarınızın kıvrımlarına ve hareketlerine uyan ayakkabıları belirlemeniz ve satın almanız gerekir. Bu tespiti yapamaz iseniz ayakkabınızla ayakta dururken veya yürürken iyi bir hisse sahip olmazsınız. Bu nedenle ayakkabılarınızı mağazanın koşu bandında, koridorda bir yürüme ve koşu denemesi yaparak kontrol edebilirsiniz. Ayakkabınız topuk ve yanlarını sıkmamalı, adımlarını tamamlamalı ve bileklerde bir baskı hissettirmemelidir.

Bazı sporcular ve spor ayakkabı sevenler modadan çok etkilenirler. Spor ayakkabı mağazaları müşterilerini yeni sezon ürünlerini tanıtarak moda olan ayakkabılara yönlendirirler. Her ayak için rahat ve kullanışlı ürünler sunan nike ayakkabı fiyatları ile de müşterilerinin beklentilerini en iyi şekilde karşılamaya çalışmaktadır.

Bulinayakkabi Rahat ve şık tüm ayakkabı modellerini incelemek için buraya tıklayınız.