Çocuk sahibi olmaya karar vermek aslında bilinçaltımız da yatan bir gerçeklik, aslında her şey o çiçek siparişi ile başlar erkek kadına bir çiçek gönderir ve işte ilk buluşma yemek yemeler birlik de geçirilen vakitler derken yüzükler takılmış yuva kurulmuş olur. Bebek sahibi olmak işte bu noktada başlar ve bu kararda ilerleyip isteği gerçekleştirmek günümüzde gerçekten takdir edilecek bir olay.

Birçok kadın ve erkek okul hayatı, kariyer, iş bulma vb. döngünün içinde kaybolup gidiyor, evlenmek çocuk sahibi olmak çoğu kez ikinci hatta üçüncü plana atılıyor. Evlilik ya da yeni bebek hazırlıkları, başta maddi olanaksızlıklar olmak üzere, tüm faktörleri düşünecek olursak çok zor bir karar aşamasından geçmek zorunda kalıyor.

Birde madalyonun diğer bir yüzü var isteyip de çocuk sahibi olamayanlar, onların durumları diğerlerine oranla daha fazla, bebek sahibi olmak belki de dünyanın en güzel şeyi fakat dünyaya getirdiğimiz bu muhteşem meleklere iyi bir gelecek vermekte çok önemli.

Birde hamile iken geçen o günleri düşünün bir an önce o önemli gün gelse de bebeğinize kavuşsanız diye sabırsızlıkla beklediğiniz o geçmek bilmeyen günler ve saatler, hayal edin ne güzel anılar hele hastane köşelerinde ki koşuşturmalar o telaşlar doğum sonrası alınan o hediyeler ya o gönderilen yeni bebek çiçekleri ne kadar renkliler değil mi? Odaya ayrı bir güzellik katarlar.

Birde bu minik meleklerin büyüdüklerini görmek günler, haftalar, aylar geçtikçe boy atmaları her anınızda onun yanında olmak, her yıl doğum günlerini kutlamak o doğum günlerinde alınan hediyeler doğum günü çiçekleri ile süslemeler hafızanızda kalacak en güzel anılar olacaktır.

Çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra öyle hemen hamile kalamıyorsunuz çok sağlıklı olsanız bile hiçbir engel olmasa da işte beklenen o haber bir türlü gelmeye biliyor. Uzmanlar düzenli adet gören kadınların %25‘inin hamile kalma olasılığı olduğunu söylüyorlar. Peki, neden hamile kalınamıyor.

Gerek yumurtlama döneminin tutturulamaması gerek ilişki sıklığı ve kişilerin yaşı bu durumu engelleyen başlıca faktörler en çok öne çıkan ise yaş, kadın içinde erkek içinde bebek sahibi olmadan önce yaş faktörü dikkate alınmalı yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı azılıyor erkek de ise sperm kalitesi düşüyor.

Tüm anne babalar minik melekler için……