Küçük yaştaki çocuklar için bilgisayar ve internet belirli bir amaçtan çok oyun aracı ve eğlence makinesi olarak görülmektedir. Bu durum çocukların gelişimlerinin en verimli olduğu çağlar olan ilköğretim çağlarında bu oyunlara merak salarak zamanlarının hemen hemen tamamına yakınını bu makinelerin başında geçirmektedirler. Bu konuda çalışmalar yürüten Milli eğitim bakanlığı çocuk sorumluluğu yetkilileri çocuk eğitimi üzerine aileleri çeşitli illerde düzenlediği konferanslar ile sürekli olarak aileleri uyarmaktadır. Anne karnından sonra başlayan çocuk eğitimi çocuk öncesi eğitimden hız kazanıp ilk okul ile süre gelerek ilerlemektedir. Meb oyun organlarında ön görülen oyunlar arasından çocuğun zihnini ve beynini doğru olarak kullanabileceği oyunlar miniklere tanıtılmaktadır. Bu tür öğretici oyunlara Google'a meb oyunları oyna veya meb oyunu oyna gibi kelimeler yazarak kolayca ulaşabilirsiniz. Bu oyunlar küçük yaştaki çocukların hem bilgi hem de fiziksel hareketlerini doğrudan etkileyebilecek nitelikte olabilir. Tamamıyla amacı o yaştaki çocuklara hitaben kurgulanmış oyunlar arasından seçilmiş belgesellerden oluşan bu oyunlar minik çocukları düşündürürken kazanma veya diğer birçok amacın içine kendiliğinden sürüklemektedir.

Meb oyun oynamak isteyen veya çocuklarına bu oyunları oynatmak isteyen kişilerin bu makalemizde yer alan linklere tıklayıp oyunların içeriğine kolaylıkla ulaşmanız mümkündür. Çocuklara boş vakitlerini faydalı şekilde değerlendirmeleri gerektiği konusunda aşılamalı ve bu konuda seminerler ve eğitimlere ailelerin ve velilerin kendilerinin bizzat katılıp bu konuda ön bilgi sahibi olmalarını öneriyoruz. Zira daha kültür seviyesi yüksek olan ailelerin çocuklarının daha iyi yerlere geldiğini ve buralarda tutunma konusunda oldukça yetenekleri olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Başarılı çocukların ailelerinin kültür seviyesi ve eğitim düzeyi de bil hassa ilgi ve alakası da bir o kadar doğru orantılıdır. Çocuklarımıza interneti ne kötü ne de iyi bir şekilde aşılamalıyız. Tamamıyla çocuğunuzun odak noktasını kendiniz belirlemeli ve çocuğunuzun nelere ilgili olduğunu tespit ederek onun üzerine Meb’in uygun görmüş olduğu çalışmalar ve bilgisayar yazılımları üzerine yoğunlaştırmalısınız.  Ailenin çocuk üzerindeki etkisini sürekli vurgulamışken asıl olan çocuğun kendi içerisinde buna yaklaşması da aile eğitiminden sonra çocuğa düşen önemli görevlerin başında gelmektedir.

İyi birey olmak oyunu tamamıyla kurallarına göre oynamak demektir. Bu da çocuğun en iyiye doğru hem ailesinin desteği sayesinde hem de kendi kişisel becerileri ile ulaşabilmesiyle mümkündür. Çocukların bilgisayarlarını ilk açtıklarında amaçları aslında zihinlerinde doğrudan veya dolaylı yolla belirlidir. Bunu kırma gücüde ailenin tam kendisinde mevcuttur. Bu tür çalışmaları çocuğun isteği doğrultusunda değil de kendi koymuş olduğu kurallar baz alınarak çocuğuna aşılatmaya çalışan aile velileri çocuklarının eğitimlerinde ve yaptırıcı kural uygulatmakta daha belirleyici olmaktadırlar. Çocukların internet üzerinden online oyun oynayabilmeleri için öncelikli olarak evinizde sabit bir internet bağlantınızın ve bil hassa bilgisayarınızın bulunması şarttır. Türkiye de aileler çoğunluklu olarak TTNET’in sunmuş olduğu internet paketlerini kullandıkları için bunun üzerine birkaç açıklama yapma gereği duyuyorum. TTNET firmasının kullanıcılarına sunmuş olduğu çeşitli filtre ve koruma paketlerini internetinizin yanında cüzi bir miktar ödeyerek almanızı ve çocuklarınızın sizden habersiz olarak çeşitli internet sitelerine erişimini bu yolla kapatmalısınız. Unutmayın ki çocuğunuzun attığı her adımın kontrolü sizin elinizde olabiliyor. Eğer bu konuda aklınızda her hangi bir soru işareti kalsın istemiyorsanız bu önerimizi mutlaka evlerinizde veya çocuğunuzla vakit geçirdiğiniz diğer alanlarda uygulamalısınız. Bu durum hem sizin daha rahat bir şekilde çocuğunuzla diyalog kurmayı hem de çocuğunuz bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktadır. (Tanıtım Yazısı)

milli eğitim oyunları, milli eğitim oyunları mario, milli eğitim oyunları 42, milli eğitim oyunu