İnternet haberciliği, insanlara hayatlarının arzu ettikleri anında başarılı adresler yardımı ile hızlı ve tarafsız gelişmelere ulaşabilme imkânı sağlamaktadır. Yazılı, görsel ve sesli basından farklı olarak tüm bu öğelerin bir arada bulunmasını sağlayan haber siteleri, genel olduğu kadar yerel basın imkânlarının da daha başarılı biçimde oluşabilmesine imkân vermiştir. Ajansmanisa.com bu sayede kurulan ve uzun yıllardır şehir halkı kadar ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerine hızlı haber almanın memnuniyetini yaşatmaktadır. Manisa şehri başta olmak üzere civar yöreler ve Türkiye geneli hakkında gerçekleştirdiği haberleri ile gündemi yakından takip eden adres, aynı zamanda başarılı köşe yazarları ile de ifade özgürlüğünün herhangi bir sansüre uğramadan yaşanabilmesine imkân vermektedir.

Manisa haberleri başlığı üzerinden şehir hakkında detaylı bilgilere ulaşılabileceği gibi, aynı zamanda siyaset gündemi, ekonomideki son gelişmeler, spor dünyasında yaşananlar ve magazin gibi pek çok farklı alt başlık ile de habere ulaşma ihtiyacı giderilebilmektedir. Başarılı Manisa haber sitesini sık aralıklar ile ziyaret ederek sizler de tarafsız yayıncılığın keyfini yaşayabilirsiniz.

Toplumun ihtiyaçlarına topyekun olarak cevap verebilmek, toplumun ihtiyaçlarını tolumu tek bir birey olarak görerek karşılamak zor ve bir o kadar da imkansız bir iş. Haber verme işini üstlenen kanallar, radyo, televizyon, gazete vs. sundukları haberlerde, tüm toplumu şu veya bu kişi olarak ayırmadan, hepsine birden genel bir haber programı ele almaktadırlar. Bu kanallar yapı itibariyle de etkileşime, karşılıklı alışverişe ve bireyin isteğine cevap vermeye kapalı oldukları için ellerinden başka bir şeyde gelmiyor; daha açık anlatmaya çalışırsak şöyle ki, televizyonda yayınlanan bir haber programına, siz ben şu haberi izlemek ya da görmek istiyorum tarzında bir istekte bulunamazsınız, veya görmek istediğiniz haberi siz seçemezsiniz, o platform kapalıdır. İnternet haberciliğinde ise birey, görmek, okumak istediği haberi internet ortamında arayarak bulur, neyi görmek, ne hakkında bilgilenmek ister ise ona yönelir. İnternet haberciliğinin bu denli kolaycı ve hedefe yönelik olması, yavaş yavaş diğer haber kanallarının sonunu getirmeye başladı. Gazete gibi önemli bir yayın organının kaybolup gitmesini kimse istemez tabi ama televizyon gibi haberciliği magazin ile bir türlü ayıramayan haber organlarının kendilerine bir çeki düzen vermesi gerekir açıkçası.

İnternet bahsettiğim bu kolaylığı sadece haber ve haber alma ile de sınırlı tutmuyor, orada her şey var, neyin bilgisini isterseniz isteyin internet size onu sunacaktır, üstelik televizyonda istediğiniz yayını günlerce beklemenize gerek kalmadan, sadece neyi arıyorsanız onu arama motoruna yazmanız yeterli. Habercilik konusunda da genel haber siteleri, televizyonun yaptığı haber programına benzer geniş bir çerçeveden ülke ve dünya gündemine bakarken, ajansmanisa gibi yerel haber siteleri, daha özel olanın peşinden giderek, hedefe daha çok yaklaşıyor. Yerel sitelerinin kurulduğu ildeki başarısı ise şüphesiz içinde bulunduğu coğrafyanın bir parçası olmasından kaynaklanıyor. Peki bu ne demek, yerel bir haber sitesinde o yörenin insanı kendini görüyor, kendini okuyor; yeri geliyor her gün geçtiği yol ile ilgili bir habere rastlıyor, yeri geliyor oturduğu mahalle hatta oturduğu sokakla ilgili bir haber görüyor… kısacası genel haber siteleri ülke gündemini takip edip, ülkenin nabzını tutarken, yerel internet haber siteleri de kurulduğu ya da daha doğrusu hitap ettiği bölgenin nabzını tutup o yöreye hizmet ediyor.

Özetlersek, ister yerel olsun ister genel, internet haber siteleri artık ülkemiz insanları için hatta tüm dünya için artık vazgeçilmez birer öğe olmuş durumda. İleride tüm yaşantımızı etkileyecek olayları, ister küçük isterse de büyük çapta olsun, internetten takip edeceğe benziyoruz. Hepinize iyi günler dilerim.