Kurumsal web sitesi tasarımı nasıl olmalıdır.

Web siteleri interaktif ortamda firmalar, kurum ve kuruluşların kendileri hakkında bilgilere yer verdiği sayfalardır. Kişisel amaçlar için kullanımında oldukça yaygındır. Öncelikle kurumsal web tasarım değinmek gerekirse; ürün ve hizmet tanıtmak amacıyla kullanımı yaygındır.

 Kurumsal web siteleri için kullanılan tasarım, kurumun firma çizelgesine ve hizmet alanına göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin , inşaat sektöründe hizmet sunan bir firmayı düşünecek olursak, kendi sektörü doğrultusunda bilgi, belge, resim, grafik ve video tarzında içerikleri barındırmak doğru seçenek olur. Kurumsal web tasarım ve yazılım hazırlanırken sektör baz alınarak çalışma yapılmalıdır. Bu doğrultuda grafik ve içeriklerle hazırlanan web tasarım etkili ve doğru hedef kitleye daha fazla pozitif bakış açısı sağlayacaktır.

Kurumsal web sitesi tasarımı aşamaları aşağıdaki gibidir,

  Kurumsal firmaya ait brifinglerin hazırlanması

  Firmaya ait özel bilgi ve belgelerin bir araya toplanması

  Web tasarım aşamasında firmaya özgü renklerin tercih edilmesi

  Önemli bilgi ve belgelerin göz önünde bulundurulması

  Kullanışlı menü sitilleri tercih edilmesi

  Sade ve kullanımı kolay bir tasarıma sahip olması

  Mobil cihazlar ile uyumlu bir tasarıma sahip olması

  Yönetilebilir bir admin paneline sahip olması

  SEO - arama motoru optimizasyonuna uygun olarak kodlama yapılması


Kurumsal web sayfası hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler
web tasarım

Kolay kullanılabilir navigasyon menü, kurumsal kimliğe uygun sade ve kullanışlı bir ara yüz. İnternet sitelerinde genel olarak belli başlı kavramlardan biride kurumsal sitelerin kullanım ve dolaşım kolaylığıdır. Ziyaretçileriniz aramış olduğu bilgilere kolaylıkla ulaşabilmesi ve aradıkları bilgiye çabuk ulaşmaları oldukça önemli bir niteliktir. Kurumsal web tasarım ve web yazılım hazırlama aşamasında web sitesinin görünümün sadeliğe dayalı olarak dizayn edilmelidir. Ziyaretçilerin kafalarını karıştıracak içerik görsel ve metinlerden uzak durulmalıdır. Web yazılım aşamasında web sitesinin planını oluştururken öncelikle dikkat edilmesi gereken önemli kısımlardan biridir. Kurumsal web tasarım hakkında detaylı bilgi ve içerikleri içeren web sitesi olan istanbul web tasarım firmaları arasında yer alan web sitesi destek ekibi tarafından hazırlanan web sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi ve dokümana ulaşabilirsiniz.