SEO uzmanı tarafından yapılan çalışmalar, arama motorları tarafından yapılan sıralamalarda daha üst sıralarda yer almanızı hedefler. Belli anahtar kelimeler ile yapılan aramalar sonucunda daha üst sıralarda yer almanız ise gerçek hedef kitlenize, ürününüzle ya da hizmetinizle ilgilenen kişilere ulaşmanızı sağlar. Fakat her web sitesi için yapılan SEO çalışmaları aynı değildir. Bireysel bir web sitesini üst sıralara çıkartmak, tek bir ürün ya da düşünceyi pazarlamak çok daha kolay olabilir. Bunun sebebi ise bireysel, kurum kimliği taşımayan bir site veya tanıtılan ürün ya da düşünce üzerinde odaklanarak, sadece onu hedefe ulaştıracak olan çalışmaları yapmaktır.

Kurumsal SEO danışmanlığı hizmetini aldığınızda ise yapılacak olan SEO çalışmaları çok daha kapsamlı olmak zorundadır. Çünkü kurumsal işletmeler çok daha sert bir rekabet ile karşı karşıya bulunurlar. Aynı zamanda siteyi iyileştirme çabalarının hedefi sadece bir tek ürünü tanıtmak ya da satmak değildir. Aynı zamanda kurumun kimliğini ve markanın imajını istenilen seviyeye getirmektir. Dolayısıyla hedefe ulaşmak için yapılması gereken ön çalışmalar çok daha fazladır. Rakiplerin durumunu ve çalışmalarını analiz etmek, hedef kitlenin davranış alışkanlıklarını belirlemek, web sitesinin şu andaki durumunu incelemek, web sitesinin sahibi olan firmanın gelecekteki hedeflerini belirlemek gerekir. Bu ön çalışmalar yapılır, veriler toplanır ve analiz edilir. SEO uzmanı bu çalışmalar sonucunda belirlenen stratejilere göre ve ortaya koyulan hedeflere uygun olan SEO çalışmalarını gerçekleştirir.

Kurumsal SEO Danışmanlığı hizmeti veren uzman, yapılan çalışmalar sonrasında web sitesinin durumunu, belirlenen hedefe yönlenip yönlenmediğini, markanın ya da kurumun algılanma biçimini anlamak için toplanan verileri analiz eder ve raporlamalar yapar. Bu sonuçlara göre gerekli olduğunda geliştirmeler ve iyileştirmeler yapar. Dolayısıyla kurumsal firmalar için yapılacak olan SEO çalışmaları hazırlık dönemi ve çalışmalar sonrasındaki faaliyetler bazında çok daha kapsamlı ve ayrıntılı olacaktır. Değerli okurlarımız daha fazla .