En çok tercih edilen ve en pratik olan beslenme türü kuru mamalardır. Kuru mamalar köpekler için hazırlanan bütün besin değerlerini içinde barındırmaktadır.

Bu amaçla satışa sunulan köpek mamaları son kullanma tarihinden 1 yıl önce üretilmiştir ve bu süre zarfında tüketilmesi gerekmektedir. 

Kuru mamalarda ağırlıklı olarak et, sebze ve meyve bulunduğu bütün bu malzemelere ek olarak onları tamamlayıcı ürün olarak yumurta, bira mayası, bitkisel ürün vb.de bulunmaktadır. Kuru mama çeşitleri sayılarak bitirilemeyecek kadar çok fazla ürün barındırır içinde ve buna da paralel olarak pek çok kedi maması ve köpek maması üreten firma bulunmaktadır. Bunlardan en tanınmış olan sürekli ön plana çıkan ise yaklaşık olarak 10-15 firma bulunmaktadır. 

Köpeğin kuru mamayla beslenmesindeki ana neden kendi ihtiyacı olan besin değerlerini tam olarak eksiksiz alıyor olmasıdır. Evde hazırlanan herhangi bir mama içeriği ne kadar zengin olursa olsun kuru mama gibi olamayacaktır ve kuru mamanın karşıladığı tüm besin değerlerini karşılamayacak ve bu konuda köpeğinizi eksik bırakacaktır. Bu yüzden pek çok bilimsel araştırma sonucu ortaya konulan tez köpeklerin en iyi ve sağlıklı şekilde köpek maması ile beslendiğidir.

Kuru mamayı seçerken öncelikli olarak bakılması gereken şey ürünün içeriği ve analiz değerleridir. Daha sonra da içerisindeki besin kaynaklarını kontrol ederek doğal olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor, katkı yada koruyucu maddelerin olup olmadığına bakarak karar vermeniz gerekiyor. 

Bu doğrultularda ilerleyerek doğru mama seçimini yapabilirsiniz. Doğru mama seçiminde destek almak için www.markamama.com.tr sitesini inceleyebilir yada 444 54 97 nolu numaradan bilgi alabilirsiniz.