Kalorifer bakımı ve petek temizliğinde , kişisel bazı çabalara yoğunlaşarak kendi başınıza adım atmak isteyen apartman sakinleri olabiliyor. Peteklerin vanalarından bir miktar cam sil, antifriz yada temizlik şirketlerinden alınan bazı kimyasallar ile tortu tabakaların peteklerin diplerine düşebileceği varsayımı ile hareket ettiklerini söyleyebiliriz. Öncelikle bu her zaman işe yaramaz ve tabaka peteklerin içinde olduğu sürece ısınmada her zaman düşüşler gözlenecektir. Önemli olan onların çözünmesini sağlamak ve özellikle tahliyesinin gerçekleştirmektir. Bunun için radyatörleri açmak, kırmak ve tek tek bakımını yapmak gereksiz bir işlemdir ve bu şekilde çalışmadığımızı ekleyelim. Petek temizliği için filtre ve kimyasal çözücüyü bir arada kullandığımız cihazımız ile kalıcı şekilde ısınamayan petek sorunlarını evinizden uzaklaştırmanız mümkündür.

Petek temizliği işlemine geçmeden önce her sene hangi dönemlerde yoğun olarak kullanmaya başlıyorsanız, sıcaklık ve soğukluk kontrollerini, peteklere dokunarak ve odalarınızdaki termometre yardımı ile mutlaka yapmanız gerekir. Çocuk odanız soğuk, salon oldukça sıcak ise kombi kullanıyorsanız, arıza tespit kodlarının yanıp yanmadığını kontrol edin. Kombiye en yakın peteklerdeki ısı ile en uzaktaki arasındaki değişimleri gözlemleyin. Kombi derecesini bir miktar yükselttikten sonra ılık peteklerde ne kadar değişimin olduğuna dikkat edin. Regaj ayarının yapılmasına önem verin. Kendi başınıza petekleriniz üzerinde yoğun çalışmalar kesinlikle yapmayın. İşi profesyonellere bırakmak daha verimli olabilir. Web sitemizde ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz http://www.e-petektemizligi.com fiyat bilgisi , bayilik bilgisi ve iletişim bilgisi sitemizde yer almaktadır.

Şebeke sularının bir miktar kireçli yapısından ve peteklerdeki metal yapıdan dolayı, bir süre sonra pis bölgeler kendiliğinden üretilmeye başlanır. Radyatörde genel olarak ısınma sorunları tam da bu aşamaya kendini göstermeye başlar. Sadece petekler değil, borularında içyapısını etkileyebileceği unutulmaması gerekir. Kombi petek temizliği yapılması açısından ise kimyasal maddeler ideal olanıdır. Kişilerin, peteklerden kendi çabaları ile müdahalelerde bulunmaları yerine, kimyasal çözücü ve filtre cihazları ile tüm sistemde tıkanıklığın açılmasını sağlayacak dolaşım ve temizlik mekanizmasının çalıştırılması daha faydalı olacaktır. Birkaç saat sürecek petek temizliğinden sonra tesisatlarınızda eskisine göre daha ısındığını fark edebilirsiniz.  Bu konuda merak ettiğiniz tüm adımları, telefon numaralarımızı ve firmamız ile alakalı tüm bilgilere iletişim hatlarımızdan ulaşabilirsiniz. İstanbul’da kaliteli ve güvenilir bir firma aracılığı ile hizmet almak sizin de hakkınız.