Doktor mide kanserinden şüphe ederse, dışkı testi ile dışkıda kan olup olmadığını kontrol edecektir. İzmir hastaneleri doktorları sizlere en detaylı şekilde rahatsızlığınız için bilgi verecektir.

Ancak bazı vakalarda dışkıda kan görülmediği için mide bağırsak röntgeni (radyografi) ve kamerayla mide ve bağırsakların kamerayla incelendiği endoskopi yapılabilir. Doktor bu incelemeler sırasında kanserli olduğunu düşündüğü bir kitle görürse bu kitleden bir örnek alarak (biyopsi) bu dokunun kanserli olup olmadığının incelenmesi için laboratuara gönderir. Laboratuar sonuçlarına göre hastanın kanser olup olmadığı teşhisi kesin olarak konulabilir.  İzmir Hastaneleri teşhis konusunda hızlı ve güvenilirdir. Bunları Tek tek inceleyecek olursak eğer;

Doktorunuzun Yapacakları: Hekiminiz size semptomlarınızı soracaktır. Ne gibi belirtiler yaşadığınızı, bunların ne zamanlarda ortaya çıktığını ve yaptığınız şeylerin bu belirtilere iyi ve kötü etkilerini fark edip etmediğinizi soracaktır. Doktorunuz fiziksel muayene için uzanmanızı isteyecek ve karın bölgenizi muayene edecektir. Hassaslık hissedebilirsiniz veya doktorunuz bir kitle hissedebilir. Muayenenizden sonra doktorunuz sizi endoskopi gibi testler için İzmir mide kanseri tedavisi hastanelerinin onkoloji bölümünün uzman doktoruna yönlendirebilir.

Hastanede: İzmir hastanesi onkoloji bölümündeki uzman doktor size tıbbi geçmişiniz ve semptomlar hakkında sorular soracaktır. Daha sonra karın bölgenizi muayene edecektir. Genel sağlık durumunuzu kontrol etmek için kan testleri ve göğüs filmi isteyebilir. Daha sonra ayaktan başka testler de organize edebilir.

Endoskopi: Endoskopi mide kanseri tanısı koymak için en sık kullanılan testtir. Endoskop ışıklı bir kamerası bulunan uzun bir tüptür. Doktor veya hemşirenin yemek borunuzu, (özofagus) midenizi ve ince bağırsağın (duodenum) ilk kısmını görebilmeleri için borunun bir kısmını yutarsınız. Normal dışı görünen kısımlardan küçük örnekler (biyopsi) alınır. Bu testi ayaktan hasta olarak yaptırabilirsiniz. Ancak sizi eve geri getirmek için yanınızda birini götürmelisiniz. Mideniz ve ince bağırsağın ilk kısmının boş olması için testten 8 saat önce yemek yemeyecek veya sıvı almayacaksınız. Kliniğe gittiğinizde hemşire sizden hasta önlüğü giymenizi isteyecek. Yatağa uzandığınızda size rahatlatıcı bir iğne yapılacak. Yeterince rahatlayıp uyuştuğunuzda doktor endoskop tüpünü boğazınızdan midenize doğru sokacak ve herhangi bir normal dışı duru olup olmadığını görmek için mide duvarlarınızı inceleyecek. Bu inceleme ile varsa mide kanserinin yanı sıra mide ülseri de görülebilir. Eğer normal olmayan bölgeler varsa doktorunuz biyopsi alacak ve laboratuara gönderecektir. Laboratuarda bir patolog alınan biyopsiyi kanser hücreleri olup olmadığını görmek için mikroskopla inceleyecektir. Bazen endoskopi tüpünün ucunda bir ulstrason balığı bulunur ve böylelikle mide ve çevresinin ultrasonu çekilebilir. Buna endoskopik ultrason denir. Test bittikten sonra bir miktar dinlenmeniz gerekir. Uyuşturulduğunuz için test bittiğinde hiç birşey hatırlamayabilirsiniz. Aynı gün eve gidebilirsiniz ama uyuşturucunun sersemliği olacağından araba kullanmamalısınız. İzmir Hastaneleri konusunda uzman kadrosu ile sizlere yardımcı olacaktır.