"İzmir'den haberiniz olsun" sloganı ile beta sürecine giren www.izmirgundem.com haber sitesi İzmir'de olan haberleri sosyal medya aracılığı ile İzmirlilere duyurarak kısa sürede tüm İzmirliler tarafından bilinir hale geldi. Eski tasarımından yeni tasarıma geçerek beta sürecini tamamladı ve beta süreci içerisinde İzmirliler tarafından bilinir bir hal aldı. Beta süreci sonrasında geçilen yeni tasarımda ilk olarak değişikliğe gidilen sitenin renkleri ve logosu oldu.

Logo üzerinde yer alan İzmir Gündem yazısına İzmir'in simgesi haline gelmiş saat kulesi eklendi ve karışık renklerden oluşan logo daha belirgin hale getirildi. Üst menüye eklenen haber gönderme seçeneği ile İzmirlilere haber gönderme olanağı sunuldu yine üst kısma eklenen künye kısmında yöneticiler ve iletişim bilgileri daha kolay erişilebilir hale getirildi.

Alt kısımdaki menü beta sürecindeki üst menüye benzer bir şekilde renkleri siyahtan kırmızı üzerine beyaz yazı olarak değiştirildi. Üst genel menünün alt bölümünde yer alan son dakika kısmında gelişen en önemli haberlere yer verilirken, son dakika bölümü altında yer alan manşet kısmında en önemli haberler yer alıyor.

Manşet kısmının sağ kısmına eklenen fotoğraf galerisi sayesinde magazin, teknoloji, moda ve İzmir'in ilçelerine ait fotoğraflara ulaşmak artık daha kolay.

Fotoğraf galerisinin hemen alt bölümünde ise video galerisi yer alıyor. Video galerisi içerisinde gün içerisinde olan önemli olayların videolarına yer veriliyor.

Video galerisinden sonra teknoloji ile ilgilenen kullanıcılar için hazırlanan teknoloji bölümü de ana sayfadaki sağ kısımda kolayca ulaşılabilir hale getirilmiş. Kadınların için hazırlanmış ve içerisinde moda başta olmak üzere kadınlar ile ilgili her şeyi kapsayan kadın bölümü de teknoloji bölümünün hemen altında yer alıyor.

Kadın bölümü özellikle 2013 yılının başlarında olmamızdan dolayı 2013 modasını içeren ve tanıtan yazılardan oluşuyor. 2013 ayakkabı modelleri, 2013 gelinlik modelleri, 2013 saç modelleri ön plana çıkarılmış.

Sitenin orta kısmında yer alan resim ve video galerisi kısımları kaldırılarak daha sade bir hale getirilerek istenilen habere kolayca ulaşmayı mümkün hale getirmişler.

Alt kısımda yer alan kısım tamamen İzmir ilçeleri için açılan haber kategorileri ile zenginleştirilerek Bornova haberleri ve Konak haberleri ön plana çıkartılarak sade bir görünüm kazandırılmış. Haber sayfasındaki karışıklık giderilmiş, yazı fontları büyütülerek daha da belirgin hale getirilmiş.

Haber sayfasının sağ kısmında yer alan yeni bir bölümde öne çıkan haberler. Öne çıkan haberler bölümünde kullanıcıların ilgisini çekebilecek haberlerden en önemli 10 tanesine yer verilmiş.

Öne çıkan haberlerin alt bölümünde fotoğraf galerisi ana sayfaya göre daha da zenginleştirilerek görseller ile süslenerek daha şık bir hale getirilmiş.

En çok okunan haberlerde ise gün / hafta / ay şeklinde en çok okunan haberlere ulaşmak mümkün. Haber sayfası içerisine eklenen en önemli yeniliklerden bir tanesi de haberin videosu veya resmi var ise haber içerisinden bağlantı verilerek kolayca ulaşılabilir olmasıdır.

Galeri kısmı ise eski tasarıma göre çok daha profesyonel olarak hazırlanmış ve sadeleştirilmiş. Sağ kısımda bulunan menü aracılığı ile en çok izlenen videoya ve en çok görüntülenen fotoğraflara ulaşabilmek çok daha kolay bir hal almış. Haber kategorilerindeki kullanım kolaylığı ile aradığınız habere kolayca ulaşabiliyorsunuz. İletişim kısmını kullanarak da site yöneticilerine istek ve şikâyetlerinizi ulaştırabiliyorsunuz.

Türkiye ve Dünya’daki Güncel Gelişmeleri, Son Dakika Haberlerini, Bağımsız, Özgür, Alternatif Medyadan Takip Edin: Demokrat Haber