Her işin bir uzmanı vardır, değil mi? Dişimiz ağrıyınca çizgi filmlerdeki gibi elimize kerpeten almayız, dişçiye gideriz. Çünkü gerçek hayat başkadır.

Ya da camımız kırıldığında camcıya gideriz, su tesisatçısına değil. Çünkü, her işin bir ehli, yetkilisi, uzmanı vardır.

Peki, hayatımızın en büyük bölümünü geçirdiğimiz evlerin dekorasyonunda neden işin ehlini, yetkilisini, uzmanını aramayız. Hep kendi işimizi kendimiz yapar, kendi başımızın çaresine bakarız.

Sakın, "Ne gerek var canım buna" demeyin. Var... Hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz evlerin dekorasyonu önemli olmayacak da ne önemli olacak?

Tabii siz işin ekonomik yanına bakıyorsunuz hep. Tamam, iyi bir salon dekorasyonu için ayıracak bütçeniz olmayabilir. Ama her şey paraya değil ki. Biraz araştırın, internete girin, alternatiflere bakın, ufkunuz açılsın.

Mesela, girin homify.com.tr sitesine, yeni dekorasyon fikirleri edinin. Modern evlerde neler var bakın, görün, algınız açılsın. Çok iyi bahçe fikirleri belki size ilham verir, kendiniz de yapabilirsiniz bir benzerini. Ya da sitedeki banyo fikirleri hayatınızda önemli değişiklikler yapmanızı tetikleyebilir.

Devir artık internet devri, her şeyi yapmak, bulmak çok kolay, her şey bi tık uzaklıkta. Yeter ki biraz araştırın, hevesli olun. Bakın evleriniz nasıl daha estetik, daha yaşanılası oluyor.

İnternetten aldığınız esinler bile evinizi daha iyi dekore etmenizde yardımcı olabilir. Daha iyi dekore edilen yaşam alanları sizin moralinizi, yaşama şevkinizi de arttıracaktır. Arkadaşlarınızı, akrabalarınızı evinize daha rahat davet edebileceksiniz. Evinizde maç keyfi, sinema keyfi bakın nasıl daha cazip hale gelecek.

CG 3D DISEÑO DE UN INTERIOR : İskandinav Oturma Odası alba najera


Sandığınız gibi evinizin iyi dekorasyonu sadece fazla parayla olabilecek bir şey değildir. Önce heves olacak, bakın o zaman neler oluyor. Siz hevesli olun, araştırmacı olun, bakın yaşam alanlarınız nasıl daha yaşanılır hale geliyor.

Bazen en iyi dekorasyon fazlalıkları artmaktır, biliyor musunuz? Gereksiz eşyalardan kurtularak bile evinize nefes aldırabilirsiniz. Belki o zaman güzel bir sehpaya da yer açılır. ya da bir vazoya. Ne dersiniz?

Dekorasyon konusunda sürekli yeni trendler ortaya çıkıyor. Yeni malzemeler, objeler, eşyalar, tablolar, yeni renkler öne fırlıyor. İnsanların zevkleri geliştikçe tasarımlar da çeşitleniyor, gelişiyor ve kendini sürekli yeniliyor. Bütün bunları takip etmek elbette kolay değil. Ama bütün bunları sizin için takip eden birileri var. İşi, uzmanlığı, mesleği bu olan, işinin ehli olan insanlar var. Siz yeter ki onlara ulaşın, onlardan faydalanın. Ne demişler, iş bilenin kılıç kuşananın. Biz de ekleyelim, iyi dekorasyon çok araştıranın.

Fotoğraflar: Homify