İDO Ro-Ro taşımacılığına ilk adımını atıyor. Ambarlı-Topçular arasında TIR ve kamyon şoförlerine hizmet verecek olan ve İstanbul trafiğini rahatlatacak hatta ilk sefer gerçekleşti

DENİZ ulaşımı ve taşımacılığı yapan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hazırlıklarını tamamladığı Ambarlı-Topçular hattında Ro-Ro taşımacılığına ilk adımını atıyor. TIR ve kamyon şoförlerine hizmet verecek olan hatta ilk sefer, 16 Kasım'da gerçekleşti. İstanbul trafiğine rahatlık getireceği düşünülen yeni hatta gerçekleşecek Ro-Ro seferleri, trafiğe, çevreye, ülke ekonomisine ve bölgeye çok sayıda fayda sağlayacak.

Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, Ambarlı-Topçular hattı seferlerinin ÇED raporu kapsamında olmadığını, ÇED raporu kapsamında olan hattın, raporun sonuçlanmasıyla 2 yıl içinde tamamlanıp faaliyete geçeceğini söyledi. Yeni hattın, İstanbul’un trafiğine büyük bir rahatlama getireceğini söyleyen Tuğcu, hattın Trakya Bölgesi, Kuzey Marmara Bölgesi, Çerkezköy Bölgesi’nden gelip, Güney Marmara, İç Ege ve Akdeniz güzergâhını takip eden firmalara büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. Çevreye salınan karbon oranını azaltacak olan yeni hat, çevresel faydaları yanında TIR ve kamyon şoförlerine de seyir sırasında dinlenme imkânı verecek.

TIR ve kamyonların 06.00-10.00 ile 16.00-22.00 arasında trafiğe yasaklı olduğu saatlerde yola deniz üzerinden devam etmeleriyle hem nakliye süreleri kısalacak hem de araçların ömrü uzayacak.

Ambarlı-Topçular arası 3.5 saat olacak

AMBARLI Kumport iskelesinden ve Topçular’dan karşılıklı olarak günde 1 sefer gerçekleştirecek olan Ro-Ro seferleri, Ambarlı’dan 21.15’te, Topçular’dan ise 16.30’da kalkacak. TIR ve kamyon geçişinin yapılacağı bu hattın seyir süresi ise 3.5 saat olacak. Ortalama 40 araç taşıma kapasitesine sahip olacak İstanbul Deniz Otobüsleri ()’nun “Balıkesir 10 “ isimli yeni Ro-Ro gemisi, tamamen Türk tersanelerinde bu hatta sefer yapmak üzere üretildi. (Kaynak: Habertürk)