İroni Sözlük İroni Sözlük geçtiğimiz Ağustos ayında kuruldu. 20 Ağustos 2014’te interaktif sözlükler listesine katılan İroni Sözlük, çok kısa sürede yakaladığı başarı sayesinde sözlük camiasından alkışlar alıyor.

Eğlenirken bilgilenmeyi bize vaat eden İroni Sözlük’ün belki de en dikkat çeken özelliklerinden biri de bu. Yönetim kararına ve sözlük formatına göre kalitesiz, vasıfsız, can sıkan yazarları ve trolleri sözlük bünyesinde barındırmayan ironi sözlük belki de bu yönetimi sayesinde diğer sözlüklere oranla daha kaliteli bilgiyi bize sunuyor.

Geçtiğimiz ayın interaktif sözlükler listesine 10 gün içinde 6. sıraya kadar yükselerek, kırılması zor bir rekora imza atan İroni Sözlük’ün dışa dönük başarısını da şüphesiz yazarlar sağlıyor. “Önce yazar!” düşüncesinden sapmayan yöneticiler ise sözlüğü kaliteli hale getirerek diğer sıkıcı sözlüklerden olmadığını belli ediyor.

Diğer sözlüklerde çok okunan, çok takipçisi olan yazarları da bünyesine katan, bilginin gerçeğini, eğlencenin de en bilgili halini sunan bu interaktif sözlük, sözlük medyasında büyük ses getirecek gibi gözüküyor.

Kaliteli yazarların yanı sıra ilginç bilgiler gibi, içinde birçok kaliteli ve çok okunan başlıklar da mevcut. Bilgiyi yerinden öğrenmeyi gösteren, bildiklerini dökmeyi seven yazarlar sayesinde bu günlere gelen İroni Sözlük’ün yarınlarını tahmin etmek hiç de zor değil.

Yazarların bazen içini döktüğü, bazen merak ettiği bir şeyi araştırdığı, bazen de bulamadığı bilgiyi sözlüğe eklediği bu sosyal kaynakta sanatçılara da çok fazla değer veriliyor. Öyle ya birçok Türk şairin şiirleri, mevlana sözleri ve birçok edebi kaynak sözlüğe aktarılıyor ve gerçekten sosyal ansiklopedi görevini fazlasıyla görüyor.

İroni sözlük hiçbir fikir birliğinden oluşmayıp, sözlüğün değil, kişilerin siyaseti olur diye düşünen yöneticilerin ve yazarların oluşturduğu sosyal bilgi bankası.

Saygılı ve bilgili yazarlarıyla sıcak bir ortamı bize sunan İroni Sözlük yer yer eğlenceli başlıklarıyla, bazen dertli bir yazara teselli ile bize diğer sözlüklerin yakalayamadığı sıcak mahalle ortamını yaratıyor. Ornitorenk, tilki ve bir çok hayvan hakkında gerçekten bilgi içeren ve eğlendiren başlıklara sahip İroni Sözlük sizlere daha iyiyi ulaştırabilmek için oldukça mesai harcıyor.

İroni Sözlük’te şuanda 300 bilgili yazar bulunuyor. Her geçen gün büyüyen sözlükte yazar alımları devam ediyor. Kısa bir süreliğine devam edecek olan 1. Nesil yazar alımları bitmeden yerinizi ayırtmayı unutmayın!