Sanal ortamda sergilenen oyunların gerçek yaşama olumlu katkılar yaptığı bilinmektedir. Özelikle küçük yaşlarda bulunan bireylerin tercihi olan oyunlar; kısa sürede yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanmaktadır. Oyun sitelerinde sunulan oyunların genel özelikleri incelendiğinde kullanım sadelikleri yönünden basit olan oyunlar daha fazla tercih edilmektedir. Kullanım kolaylığının yanında sunmuş oldukları görsel temalarda özelikle küçük yaşta oyun bağımlısı olan bireylerin, oyun seçimlerinde etkili olmaktadır. Oyunlar genel olarak merkezde bulunan oyun karakterine bağlı olarak dizayn edilmektedir. Merkezde bulunan oyun kahramanının ve ya oyun aracının kullanımı sonrasında etap atlanması, puan toplanması ile oyun içerisinde ilerlenmektedir. İnternetten oyun sunan birçok site kullanıcılarına üyelik hakkı vermektedir. Üye olarak oynanan oyunlardan elde edilen puanlar büyükten küçüğe doğru sıralanmaktadır. Puan sıralaması ile birçok birey kendisinin oynadığı oyunda başarılı olup olmadığını rahatlıkla sıralamalarda görebilmektedir. Bu sıralamalar ile rekabetçi bir yapıda yetişmektedir. Oyun secimi konusunda özelikle tercih edilen friv oyunlar çeşitlilik acısından sınır tanımamaktadır. Friv oyunları eğlendirme düşüncesinin yanında, dikkat edindirme yönünden de gayet başarılıdır. Friv oyunlar içerisinde bulunan hız oyunları ile dikkatleri en üst seviyelere ulaşmaktadır. Dikkatlerinin üst seviyelere ulaşması oyunda başarı oranını artırmaktadır. Küçük bireylerin özgür bir şekilde rahatlıkla oynayabileceği yüzlerce çeşit oyun, başarılı bir şekilde friv oyunları sitesinde sunulmaktadır. www.oyunlarr.com oyunları; hızlı ve kesintisiz oyun keyfi yaşamak isteyen büyük yaşlardaki bireylerin tercihlerin de pek bulunmamaktadır.

Büyük yaşlardaki oyuncular genelde gta5 tarzındaki oyunları tercih etmektedirler. Canınız sıkıldığında ve kendinize değer vermek istediğinizde gta5 oyna ile kendinize en güzel eğlenceyi bulmuş olursunuz. Gta5 oyna ile sokak savaşları oyunları başarılı bir şekilde sunulmaktadır. İnsanlığın doğasında bulunan şiddet eğilimleri gta5 oyna ile sanal ortamda azaltılmaktadır. Sanal ortamlarda şiddet özeliklerini azalttıklarından dolayı, günlük yaşamda daha anlayışlı olmaktadırlar. Gerçeklilik boyutu düşünülerek karakterler oluşturulmuş ve sunulmuştur. Sunulmuş olan mekan özelikleri ise sizlerin gün içerinde kullandığınız mekanların aynısındır. Sokakların yapısı ve evlerin yerleşimleri sizleri mekansal olarak kesinlikle tatmin edecektir. Gta5 oyna ile sunulan oyunda sokaklarda yapılan çete savaşlarına benzer olaylar bire bir sizleri içine çekerek yansıtılmaktadır.. Gta serisinin en güzel oyunu olan gta5 içerisinde kullanılan araçlar ile büyük beğeni kazanmaktadır. Silahlardan çıkan sesler ise sizleri şaşkınlığa sevk edecektir. Başarılı bir şekilde hazırlanmış olan gta5 oyunu yerleştirilmiş olan eski model arabalar ile sizlerin geçmişe yolculuk yapmasını da sağlamaktadır.

Oyun sunan sitelerin temelini oluşturan friv oyunları; gerçek yaşamda karşılaşılan birçok olumsuzluğu da önlemektedir. Bunların başında gelen araç kullanırken hız yapma alışkanlığı friv oyunları ile sonlandırılmaktadır. Oyunlar içerinde sunulan hız araçları ile hız tutkuları köreltilmektedir. Bunun yanında kullanılan aracın hızlı olması ile yoldan çıkması sonucunda yaşanacak olumsuzluklar friv oyunları ile gözler önüne serilmektedir. Friv oyunlarının yaygınlaşması ile yaşanan trafik kazalarının da azalacağı düşünülebilir. Gerçeklilik boyutu düşünülerek hazırlanan araba oyunlarında; günlük yaşamda kullanılan yolların aynısı oluşturulmuştur. Oyuncunun yönlendirdiği aracın yanında diğer araçlarda bulunmaktadır. Normal trafik akışı içerisinde sunulan araba kullanma oyununda yapılan hatalar ile kazalar olmaktadır. Bu noktada ise günlük yaşamda aynı hatanın yapılması dolaylı olarak engellenmektedir. Yaşanacak olan kazalarında böylelikle önüne geçilmiş olur. Son yapılan sürücü kursu düzenlemeleri içerisinde bulunan smilatör çalışması mecburiyeti, oyunlar ile öğretimin önemini belirtmektedir. Bu özeliklerinden dolayı friv oyunları ve gta5 oyunları toplumsal sorumluluk üstlenmektedirler. Dolaylı ceza( başkasının başına gelmiş kötü olayın içselleştirilmesi) olarak bilinen durum oyunlar ile en güzel şekilde kendisini gösterir. (Tanıtım Yazısı)