Yaşam kalitenizi arttırmak ve sağlıklı yaşamak için ideal kilonun önemini sürekli vurguluyor yaşam koçu Şeyda Coşkun. Hayatla barışık olabilmek için bazen fazla kilolarınızdan kurtulmak gereklidir. Sizde ideal kilom ne olmalı diye soruyorsanız aşağıdaki cetvelden normal kiloda olup olmadığınıza bakabilirsiniz. Eğer kilo sorunu yaşıyorsanız acil olarak bir diyet şart!

Kilo Hesaplamak İçin Hangi Yöntem Uygulanır?

Buna bir örnek vermek gerekirse;

1.80 cm uzunluğunda bir erkek için;

1.80-150 yapıyoruz ve sonuç 30

30 u dörde bölüyoruz. Sonuç: 7.5

Buna 100 ekliyoruz: 107.5

En son 180 cm den 107.5 i çıkarıyoruz. Normal kilo: 72.5 kg. olarak çıkıyor.

Bu hesaplama biraz karışık olabilir şu adresteki ideal kilo otomatik hesaplayıcıyı kullanabilirsiniz ayrıca kadınlar içinde mevcut. Boya ve yaşa göre hesaplama özellikleri bulunan gerekli bir araçtır.

İdeal Kiloya Ulaşın!

Tüm dünya üzerinde yapılan araştırmalar ideal kilo ortalamasında olan insanların daha uzun yaşadığını tespit etmiştir. Hem normal yaşantınızda hem de daha uzun yaşamak için zayıflama veya kilo alma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu işlemler için sizlere önerebileceğimiz harika bir site http://yasamloji.net bulunuyor. Çeşitli teknikler ve yöntemler kullanarak zayıflamak veya kilo almak mümkün. Bunların yanında yaşam kalitenizi arttıracak makalelerde site içerisinde mevcut. Ayrıca kalori hesabı yapmak ve diyette günde aldığınız kaloriyi hesaplamak için farklı teknikler mevcut.

Eğer çok zayıf veya fazla kiloda iseniz bu bir problemdir ve bu rahatsızlığı gidermek için başta şeyda coşkun diyet listesi yapmak yerine bir sağlık merkezinde vücudunuzun değerlerini testlerle ölçtürün ardından yapılacak çalışmalar kendiliğinden gelecektir. Bünyenizi tanımadan yapılan diyetler çok ciddi sağlık sebeplerine neden olabilir, aman dikkat!