Ülkemizde iç giyim pazarında yaşanan gelişmeler en çok bayanların yüzünü güldürüyor. Bu sektörde lider konumda olan markalar koleksiyonlarıyla adından söz ettirmeyi başarırken yurt dışındaki iç giyim pazarında da söz sahibi olmaya başladılar. Çarpıcı kreasyonlar ile markanın her eve girmesini hedefleyen firmaların yeni iç giyim tasarımlarında baş rolü üstlenen ise saten oluyor! Tatlı, şımarık, tutkulu ve romantik bir kumaş olan saten gecelik başta olmak üzere sabahlık ve daha pek çok ürün tasarımına ekstra cazibe kazandırıyor.

Bayanlar için olmazsa olmazlar arasında yer alan ve tüm ihtişamı ile abiye bir elbise tasarımı kadar etkileyici olan gecelik sabahlık modelleri satenin cazibesi ile buluştuğunda ortaya tam bir şıklık abidesi çıkıyor. Dış görünümü kadar iç giyimine de özen gösteren bayanların favorisi olan bu tasarımları pek çok firmanın 2015 kreasyonlarında da görmek mümkün hale geldi. Firmalar bu son birkaç yıl içerisinde ciddi bir yenilik arayışında bulunuyor. Özellikle piyasadaki sentetik iç giyim ürünlerinden sıkılan bayanların beğenisini kazanacak bu yeni ürünler ile iç giyim sektöründe de yeni bir akımın başladığını söyleyebiliriz.

Bu yeni akım çerçevesinde dolgulu ve yapay bir görünüme sahip olan iç giyim ürünlerinin yerini bambaşka bir tasarıma sahip olan babydoll gibi ürünler alıyor. Peki, iç giyim dünyasını sallayan bu yeni akım tüketicilerde nasıl bir ilgi gördü? Aslında bu sorunun yanıtını almak için satış grafiklerini incelemek gerekiyor. Grafikler ise yeni akıma zaten ihtiyaç olduğunu ve bayanların bu yeni ürünlere çok fazla ilgi gösterdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Bir başka deyişle klasik çizgilerinden uzaklaşmak istemeyen firmalar da zorunlu olarak bu modern akıma ayak uydurmak zorunda kalıyor!

Bilindiği gibi aslında bayanlar yeniliklere her daim açıktır! Özellikle yıllardır birbirine çok benzeyen iç giyim ürünleri arasından tercih yapmak isteyen bayanlar yeniliğe adeta aç! Haliyle daha rahat, daha özgür ve daha romantik bir kadın izlenimi çizen saten gecelik modelleri de bu büyük açlığı doyurmayı başarıyor. Özellikle geceliklerde zengin renk seçeneklerine zengin model seçenekleri de eşlik ediyor. Birbirinden şık tasarımlar arasında seksi gecelik modelleri kadar rahat ve spor gecelik tasarımları da mevcut! Saten her daim ön planda duruyor.

Babydoll En Parlak Dönemini Yaşıyor!

Bu yeni akımın en belirgin özelliklerinden biri de spor gecelik ve iç giyim ürünlerinde de kullanılabiliyor olmasıdır. Seksi iç giyim tarzına sahip olmayan bayanlar satenin yumuşak dokunuşundan mahrum kalmıyor. Özellikle gecelik sabahlık takımlarında satenin cazibesi artık isteyen herkesi sarabiliyor. Dolayısıyla iç giyimde çeşitlilik noktasında en parlak dönemlerden birini yaşıyoruz. Son birkaç yılda popüler olan babydoll da en parlak dönemini yaşıyor. Özellikle dantelli ve fırfırlı babydoll tasarımlar ise en çok tercih edilenler arasında bulunuyor.

İç giyimde adından söz ettiren ve kalitesini ispatlamış olan pek çok firma bu yeni kıyafeti koleksiyonlarına çok belirgin şekilde eklemiyordu. Ancak bayanların bu kıyafeti koruma altına almasıyla birlikte kreasyonlarda da babydoll sıklıkla boy göstermeye başladı. Hatta yurt dışında pek çok ülkede Türk tasarımcıların elinden çıkan bu kıyafetler daha çok tercih edilmeye başladı. Bu durum da iç giyim pazarındaki canlanmayı tetikleyen hususlar arasında yer alıyor. Bu arada yarı şeffaf tüller ve danteller ile hareketlendirilen bu popüler tasarımın da satenden nasibini almaya başladığını söyleyebiliriz. Kısa bir süre sonra markaların en yeni koleksiyonlarında söz ettiğimiz bu tasarımları görmeye başlayacaksınız. Dantel ve satenin muhteşem uyumuna da tanık olacaksınız.