Girişimcilik alanında Türkiye’nin sayılı isimleri arasında yer alan iş dünyasının duayeni Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, hayranı olduğu ve onlarca defa ziyaret ettiği Endonezya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunda da önemli hizmetleriyle tanınıyor.

Çıktığı Endonezya seyahatinde ülkeye hayran kalan, hatta ülkenin ulusal amblemini sırtına dövme olarak yaptıran Hitay, bu sevgisini iş hayatına da taşıdı. 2008 yılında Endonezya Cumhuriyeti’nin İstanbul Fahri Konsolosu olarak atanan ve 2013’te İstanbul Konsolosluğu’nun açılmasından sonra Antalya Fahri Konsolosu olan Emin Hitay, uzun yıllardır Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanlığı görevini de sürdürüyor.

2012 yılında üçüncü defa Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı seçilen Hitay, Endonezya’nın Türk işadamları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu her fırsatta dile getiriyor. 245 milyonluk nüfusu, kişi başına 3 bin 500 dolarlık geliri ile dünyanın 16'ncı en büyük ekonomisi olan Endonezya’nın orta vadede dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini belirten Hitay, bu konuda Türk işadamlarına öncülük eden bir isim. Hitay Yatırım Holding olarak Endonezya’da önemli yatırımlar yapmak istediklerini kaydeden Hitay, hızla büyüyen ülkenin özellikle altyapı ve enerji yatırımlarına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerek işadamlarına Endonezya’ya açılma çağrısı yapıyor.