Türkiye’de ekonomik ve siyasi kararsızlıktan belirgin bir şekilde etkilenmeyen sektör büyümeye devam ediyor. Havacılık haberleri takip ettiğimizde Türkiye’de havacılık sektörü son derece büyümektedir. Görünüşe göre de bu büyümeyi hiçbir şey durduramayacak gibi görünmektedir. Askeri ve sivil havacılık ekonomik olarak belirgin bir şekilde büyüme yaşamaktadır.

Havacılık Sektörü Gelişmekte mi?

21. Yy başları ile birlikte son derece güvenli ve kısa süreli devam eden havacılık sektöründe son senelerdeki pilotsuz uçak denemeleri ve ucuz yolculuk arayışının yanında havacılık haberlerine baktığımızda artık ülkemizde de tercih edilen bir ulaşım halinde, hatta mümkün olsa her yere hava yolları ile gitmeye kalkacağımız aşikar. Hatta stratejik bir öneme sahip olan ürünlerinde son yıllarda kullanımı ve üretimi artmaktadır. Mesela askeri amaçlı üretilen İHA’lara baktığımızda yurt dışından aldıklarımız gelmeyince kendimiz üretmeye başladık ve stratejik öneme sahip olan İHA’lar artık her yerde kullanılmaktadır. Havacılık haberlerini kontrol ettiğimizde önümüze çıkan bir diğer denemede uzaya yolcu taşımacılığıdır. Bildiğiniz üzere Çinin üzerinde çalıştığı bu yöntem daha yüz yıllar boyunca havacılık sektörünün önünün kapanmayacağının bir kanıtıdır.

Havacılık haberlerini incelediğimizde havacılık sektörünün gelişiminin toplumuz üzerindeki etkisine bakmak gerekmektedir. Çünkü artık insanlar pilotluk eğitimlerinin yavaş yavaş yaygınlaşması ve ekonomik olarak insanları tatmin etmesinden dolayı sektörünün toplumumuza yapmış olduğu olumlu etkileri görmekteyiz.

3.Havalimanının Etkisi

Son günlerde havacılık haberlerini incelediğimizde çokça ismini duyduğumuz 3. Havalimanının ülkemize etkisi çok büyük olacaktır. Son çeyrekte ülkemizde havacılık sektörü %15 büyümüştür. Dünyada genel büyüme ise %4 dür. Bu demek oluyor ki ülkemizde havacılık konusunda son derece önemli adımlar atılmıştır. Aynı şekilde havalimanına baktığımızda da 100 bin kişinin çalışacak olması ülkemiz ekonomisi için jeopolitik önemi ile birlikte son derece büyük artış sağlayacaktır.

150 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanı ülkemiz için önemini bir nebze daha artırmaktadır. Ülkemizdeki diğer iki havalimanının yolcu kapasitesi 80 milyonken üçüncü havalimanının 150 milyon kapasiteli oluşu aslında 32 milyar 399 milyar Euro’ya ulaşan bu yatırımın önemini bir kere daha göstermektedir. Havacılık konusunda gündem son derece yoğun olacağa benziyor. Havacılık haberleri içeren haberler için http://www.airlinehaber.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla…