Her dönemde eğitim öğretim sürecinde yenilikler insanlara önemli hizmet olarak sunulurken, en başta üniversiteler ve onların imkânlarının genişlemesini eğitimde yeni bir özellik olarak görmek mümkün olacaktır. Son derece donanımlı yapılarıyla öğrencilere destek veren Konya yurtlar, iç Anadolu Bölgesi’nde örnek temsil ederken, bu sayede çocuklarının güvende olduklarını bilen ailelerin de Konya yurtları güvenliğine rahatlıkla çocuklarını emanet etmeleri mümkün olmuştur. Kız çocukları olsun erkek çocukları olsun, her birinde Konya yurtları ihtiyacı en detaylı şekilde karşılanırken, burada üniversite eğitimine devam ettiren öğrencilerin çok şanslı bir konumda olduğunu rahatlıkla söylemek gerekir, Konya yurtları için http://www.ozelyurtara.com/yurtlar/konya.html

Karadeniz bölgesinin de eğitimde atılımlar içerisinde olduğu gözlemlenirken, Karadeniz’de bulunan Trabzon yurtları adeta gelişimi sembolize etmiş ve özellikle çocuklara muazzam bir ev ortamı ve rahatlığı sunmuştur. Son derece modern mimari izlerini taşıyan Trabzon yurtları hem dış görünüşüyle hem de iç görünüşü ile mükemmel bir yapılaşmanın örneklerini sunarken, bu sayede öğrencilerin tamamen derse konsantre olmaları mümkün olmuştur. Yapılışı hiçbir masraftan kaçınmadan oluşan ve insanlara değişik bir hizmet sunmak garantisini sağlayan Trabzon yurtları eğitim ve öğretim konusunda tam bir durak noktası olmuş, bu konuda verdiği hizmetlerde geniş kapsamlı giderek daha çok artıran bir noktaya taşımıştır. Trabzon yurtları ve eğitimde tamamlayıcı kimliği bölümü iş imkânları ile birlikte herkesin değerlendirmesi gereken ve okulda eğitim de katılarak, görülebilecek bir unsuru temsil etmiştir. Marmara bölgesi ve Bursa bir eğitim öncüsü olarak her zaman dikkat çekerken, bu bölgede yer alan Bursa yurtları ve onların sunduğu kapsamlı hizmetler ilçe il ve üniversite bir şehirlerine ilham kaynağı olmuş, öğrenciler için de çok özel imkânların sunulduğu bir ortama temsil etmiştir. Bursa yurtları ve yapılır işleyiş tarzı bakımından gelişmeleri de dikkat çekerken, bu bölgedeki üniversitelerin öğrencileri en azından ders çalışma ve rahat bir ortamda yayılma yönünden büyük avantajlara sahip olmuşlardır.

İç Anadolu’da Konya Marmara Bölgesi’nde de bursa yurtları olağanüstü imkânlarıyla insanlara hizmet sunarken, gerçekten de eğitimin gelişmesinde önemli bir temsil edici noktaya gelmiş ve bunda da çok başarılı olmuştur. Eğitimin şekillendiği dizayn yapısının düzenlendiği ve garantili bir hizmet kapsamında öğrencilere sunulduğu bir şehirde elbette ki Bursa yurtları her zaman takdir gören ve sevgiyi hak eden bir konuma gelmiştir, diğer tüm yurtlara www.ozelyurtara.com sitesinden göz atabilirsiniz. Ülkemizde çok sayıda üniversite bulunmasına rağmen bu sayının her gün daha da artıyor olması öğrenciler için de çok önemli fırsatlar beraberinde getirmiştir. Konya üniversitelerin oldukça aktif olduğu bir şehir olarak dikkati çekerken, Konya yurtları da verdiği hizmetler okullardaki öğrencilerin başarılarını seviyesinin artması da çok önemli bir etken ve yardımcı olmuştur. Eğitim ve öğretim konusunda kayısı ağacı yaklaşımlar ise her zaman insanların bu konudan olumlu şekilde yararlanmasına olanak tanımıştır.