Günümüzde hırsızlık, kapkaç, kaza ve benzeri olayların artması ile kamera sistemleri hayatımızda zorunlu bir parça haline geldi. Güvenlik açısından büyük önem taşıyan kamera sistemleri ev, iş yerleri, site ve apartmanlar gibi pek yer alanlarda kullanılmaktadır. Kameraların kullanımının en büyük nedeni hırsızlık olaylarıdır. Bunun yanı sıra uzaktan çalışanlarınızı kontrol edebilme, evimize gelen davetsiz misafirleri kapıyı açmadan görebilme gibi kullanıldığı birçok amaç vardır. Küçük işletmeler bile kamera sistemleri kullanarak güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır. Büyük şirketler genellikle güvenlik görevlileri ile korunmayı tercih etseler de insanların gözden kaçırdığı bazı durumlar olabilir. Kamera sistemleri her ayrıntıyı yakalayabildiği için çok tercih edilen bir sistemdir. Örneğin iş yerinizde yaşanmış olan bir hırsızlık olayını günler sonra fark etseniz bile kayıtlara göz attığınızda olayın yaşandığı günü ve yapan kişiyi kolayca tespit edebilirsiniz. Kamera sistemleri polislerinde işini oldukça kolaylaştıran bir sistemdir. Bir davada polisler kamera sistemleri kayıtlarını inceleyerek işlenmiş suçu takip etme imkânı bulurlar. Kamera sistemleri hem polisler için hem de insanlar için ortaya çıkan sorunlarda yardımcı bir sistemdir.

Güvenlik kameralarından istediğimiz verimi alabilmemiz için kameraların düzgün yerleştirilmesi gerekmektedir. Dış bir ortama konulacak olan kameranın muhafaza edilmiş olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca dış ortama konulacak olan kameranın toza ve suya karşı korumalı olması gerekmektedir. Kamera sistemleri konusunda dikkat etmemiz gereken bir diğer hususta çözünürlüktür. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa alacağımız verim de o kadar yüksek olur. Kameraların yakaladığı görüntüyü depolamak için kullanılan bir kayıt sisteminin olması gerekmektedir. Kayıt sistemi seçerken dikkat etmemiz gereken önemli husus kameraların çözünürlüğüdür. Çünkü çözünürlüğü yüksek olan kameralarda kaydedilecek olan görüntülerin boyutu da büyük olacaktır. Bunun için yüksek çözünürlüklü kamera kullanan kişilerin hard disk hafızası yüksek olan kayıt sistemlerini tercih etmeleri gerekmektedir. Genelde tercihlerini maliyetlerine göre yapmaktadırlar. Maliyet elbette önem verdiğimiz bir noktadır ama güvenliğimizin ön planda olduğu bir konuda ilk kıstasımız kalite olmalıdır, daha fazlası için optimumteknoloji.com.tr sitesine göz atın.

Kamera sistemleri çalışma mantığına bakacak olursak kameralar görüntüyü kablolar aracılığı ile (kablosuz da olabilir). kayıt cihazına iletir. Kayıt cihazının iki görevi vardır. Birincisi kameradan gelen görüntüleri depolamaktır. İkincisi ise kameradan gelen görüntüyü canlı olarak ekrana yansıtmaktır. Böylelikle biz izlesek de izlemesek de görüntüler kayıt altında tutulacaktır. Ayrıca günümüzdeki teknolojide dünyanın herhangi bir yerinden internet aracılığı ile kameralarımıza uzaktan bağlanarak izlememiz mümkündür. Kamera sisteminin fiyatları ise istediğimiz kamera sistemleri özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin 4 kameralı bir kamera sisteminin fiyatı 1000 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir. Kamera fiyatları kamera adedi, kamera çözünürlüğü, kayıt cihazının kayıt yapıp yapmayacağı ve yapacaksa hard diskinin boyutunun ne kadar olacağı gibi özelliklere göre değişkenlik gösterecektir.