Uzun yıllarını müzik çalışması içinde geçiren Gürkan Erdoğan ilk albümü ‘Dehliz’le rock müziğine yeni bir soluk getiriyor. Gürkan bu albümde, günümüzde yaşadığımız sosyal ve içsel karmaşayı, şehir yaşamının getirdiği yalnızlığı konu alıyor.

Canlı performanslar ve konserlerle devam ettiği müzik yaşamına ilk albümü Dehliz’le devam eden Gürkan, bu albümde günümüze de vurgu yapıyor. Günümüzdeki karmaşayı ve yalnızlığı rock şarkılarıyla anlatıyor... Albümde yer alan Hakan Erdoğan’a ait ‘Gerisi Hayattır’ın dışında ('Öldür beni, Aşk İçin, Çok zor, Radyo, Aktarım, Sevme Beni, Olsun, Suçlu, Yalan')  tüm eserler sanatçının kendisine ait. Albümdeki düzenlemelerin bir kısmı kendisi bir kısmı ise Tansel Doğanay tarafından yapıldı…

Bir çok önemli müzisyenin bir araya geldiği albüm, rock müziğine yeni bir soluk getirirken, Gürkan Erdoğan müziğin iyileştirici yanına da vurgu yapıyor.  Gürkan, dehlizin ucunda görünen ışık gibi, şarkılarında umut taşıdığını söylüyor.

Müziğe bugünden bakan Gürkan Dehliz’le ilgili duygularını şöyle paylaşıyor:

“DEHLİZ; Sonunda ışık olan yer altı yolu. Rutubetli, karanlık ama katlandığımız zorunlu bir geçit.

Sahiplendiğimiz ve çoğu zaman gizlediğimiz. Aydınlığa kavuşmak için, sahip olduğumuzdan daha fazlasını almak için…

Fazlası için çabalarken... Işığa kavuşmak için kaldırma kuvvetine kendini bırakmak yerine derinlerde kendi ışığını üreten canlılar varken. Gün ışığından yüzmilyon yıl önce ümidi kesen, artık nedir bilmeyen...  Milyonlarca olasılığın içinden ilerlemek için en doğru dehlizi mi seçtik ? Nasıl bileceğiz bunu ? Biz mi seçtik ?  Aydınlık dediğimiz bizim subjektif abartmamız mı, dehlize sızan loş bir ışık mı yoksa ? Alabildiğine ferah bir açıklığın altında değil de bir dehlizdeysek duvarlarını göremediğimiz.. Ya içinde tek başımızaysak.. Ya da hep beraber tam ortasındaysak...”

Gürkan Erdoğan kimdir?

Ortaokulda gitar ve solfej derslerine başladı. Gitaristi ve solisti olduğu İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin okul grubu ile liseler arası müzik yarışmalarında başarılar elde etti. Ege üniversitesindeki öğrenimi sırasında kurduğu ve kendi bestelerini çalan ‘Dehliz’ adlı grup ile İzmir’de bir çok sahnede yıllarca performans sergiledi, üniversiteyi temsilen bir çok konserlere katıldı, bir çok festival ve şenliklerde yer aldı, İzmir’e konsere gelen bir çok ünlü grup ve sanatçı ile aynı sahneyi paylaştı.

Kayıt sistemlerinin analog kayıttan dijital kayıta döndüğü dönemde  bilgisayar ortamında dijital kayıt sistemini İzmir’de ilk defa kuranlardandır. Yıllardır evinde bulunan kayıt stüdyosunda bazı kuruluşlara cingıllar, yerel tiyatrolar için müzikler ve seçim dönemlerinde bazı siyasetçiler için seçim müziği hazırladı.