Google, arama ağında birçok reklam barındırmaktadır. Her türlü reklam, aranılan kelime ile bağlantılı olarak ortaya çıkar ve reklamın başlığı buna göre şekil alır. Diğer reklam şirketlerine oranla, Google daha az maliyetle daha büyük işler başardığından reklam verenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca reklamların içeriğinin, başlığının, etiketlerinin aramalara göre dinamik olarak değişmesi bu reklamları daha avantajlı kılar.

Google Arama Ağı Reklamları Nedir?

Google arama ağı reklamları, sunulan ürün veya hizmeti müşteriye sunmanın kolay ve az maliyetli yoludur. Ürün veya hizmetin reklamının başlığı ya da açılış sayfası, kullanıcının aramada kullandığı terimlere bağlı olarak değişir. Bu da müşteriye istediğini sunduğu için reklamların gördüğü rağbeti arttırır. Kullanıcının isteklerine göre şekillenen reklamlar, reklam veren tarafından istenildiği gibi yönetilir. Tükenen ya da kampanyası biten ürün istenildiği takdirde reklamdan kaldırılabilir.

Arama Ağı Reklamlarında Hedefleme

Her reklam farklı kitlelere hitap eder. Bu yüzden Google, reklamları farklı hedeflere sunma kolaylığı sağlamaktadır. Reklamlarda hedefleme üç farklı şekilde gerçekleşir.

Tüm Web Sayfaları: Aranılan kelimeler ile bağlantılı olmak şartıyla, hedef ayırt etmeksizin gösterilen reklamlardır.

Belirli Sayfalar: Belirli kelimeleri içeren başlıklar ya da sayfalar, belirli metin dizinlerine sahip olan URL'ler ile eşleştirilen reklamlar, sadece buralara özel yayımlanır.

Sayfa feed: Belirli etiketler kullanılarak oluşturulan bu reklamlar, sadece bu etiketleri içeren sayfalarda yayımlanır. Bu şekilde reklamın odağı daha net bir şekilde belirlenir.

Google Arama Ağı Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

Google arama ağı reklamları, birçok konuda reklam verenlere avantaj sağlar. Her reklam için ayrı etiket zahmetini ortadan çıkararak zamandan kazanılmasını sağlar. Sayfalarda değişiklik yapıldığında, reklamlar otomatik olarak bu değişikliklere bağlı değişkenlik gösterir. Ayrıca www.peakment.com kampanyaları belirli kategoriye ya da stok dolan ürünler konusunda değişiklik yapmanıza hak tanır. Bütün bunlar kullanıcıları reklamlara çekerek yoğun trafik oluşturulur. Bu da gelirin artması demektedir.

Google Reklamları Nasıl Yönetiyor?

Reklamlar için belirlenen anahtar kelimelerin, Google tarafından dinamik olarak değiştirilmesiyle reklamlar daha ilgi çekici hale gelir. Ardından bütçe satın alınarak reklamı gösterime sokar. Bütçe reklamların yayımlanması ile kesilmez, Reklama tıklanarak web sitesine gidildiği takdirde bütçe kesimi gerçekleşir.