Galatasaray’ın sezon başında İngiltere’nin West Ham United takımından kadrosuna kattığı Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli NTV Spor’a verdiği röportajda transfer süreci ve hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sarı kırmızlı takıma transfer olma sürecinin biraz uzadığını kaydeden Feghouli “Beklediğimizden uzuzn sürdü. Çünkü transferin gerçekleşmesi için kulüplerin, menajerlerin ve oyuncunun anlaşması gerekiyor. Neyse ki sonunda Galatasaray’a imza attım” dedi.

Galatasaray takımını West Ham United’da mutlu olmadığı için geldiğini belirten Feghouli konuyla ilgili olarak Galatasaray başkanı Dursun Özbek’in kendisine güzel bir proje sunduğunu, sosyal medya üzerinden sarı kırmızılı taraftarın kendisini ayrıca motive ettiğini belirterek “Sonunda Galatasaray’a gelmeye karar verdim” dedi.

Süper Lig’de oyuna sonradan girdiği Bursaspor karşılaşmasında ilk şutunda golü bulmasına çok sevindiğini belirten Cezayirli oyuncu “Buraya gelmeden önce takım için en iyisini yapmak istediğimi belirtmiştim. O maçta golü attığım çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde elinden gelenin en iyisini yapmak istediğini vurgulayan Feghouli bu tarz maçların futbolcuların isimlerini kulüp tarihine yazdırmak için büyük önemi olduğunu belirterek “Kazanmak için elimden geleni yapacağım. Adımı Galatasaray tarihine yazdırmak istiyorum” dedi.

Rakipleri Fenerbahçe’ye saygı duyduğunu belirten Feghouli “Hafta sonu oynanacak mücadelede önemli olan bizim saha içinde neler yapacağımız. Oyunun şeklini değiştirecek yıldız oyunculara sahibiz. 3 maçlık bir galibiyet serimiz var. Bunu Fenerbahçe önünde de sürdürmek istiyoruz” dedi.

Ligde geride kalan haftalarda rakipleriyle olan 8 puanlık farkın şu aşamada fazla bir önemi olmadığını belirten Feghouli takımın aynı motivasyon ve konsantrasyon ile her maça kazanmak için hazırlandığını söyledi.

Teknik direktör Igor Tudor hakkında da açıklamalarda bulunan Cezayirli futbolcu Hırvat teknik adamın takımı fiziksel olarak lige hazır hale getirdiğini belirterek “Bence en iyilerden biri Bunun en iyi göstergesi takım olarak sahada aldığımız sonuçlar” dedi. Spor dünyasındaki en güncel haberleri ve en yüksek oranları adresinde bulabilir, diğer tüm listesini görebilirsiniz.