Ziraat Türkiye Kupası' nın yarı finalinde oynanan ilk maçta Galatasaray ve Akhisar karşı karşıya geldi. Galatasaray Akhisar karşılaşması Bein Sports 2 üzerinden canlı olarak izlenilebildi. Maçta 2 gol atan Galatasaray Akhisarspor' u yendi ve galibiyeti yakaladı. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Galatasaray kupa yolunda önemli bir avantaj sağladı. Ziraat Türkiye Kupası kapsamında Teleset Mobilya Akhisarspor, Kayserispor' la yaptığı karşılaşmayı galibiyetle tamamlayarak, yarı final konusunda üstünlük sağlamıştı.

Galatasaray' da Akhisarspor' la oynamadan önce Atiker Konyaspor 'u yenmişti. Atiker Konyaspor' u yenen Galatasaray bu sayede son dörde kalmayı da garantilemişti. Her iki takımda galibiyetle sonuçlandırdıkları maçları sonrasında karşı karşıya geldi. Galatasaray Akhisarspor maçı inşası yeni bitirilen Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynandı. Karşılaşma http://canli.macburda.tv adresinden canlı olarak takip edilebildi. Karşılaşmanın ilk golü Akhisarspor' un en iyi futbolcularından olan Selezynov'dan geldi.

Cevap Gecikmedi

Bu gol sonrası atağa geçen Galatasaray'ın cevabı gecikmedi. Sarı kırmızılılar yediği golün bir dakika sonrasında Ahmet Çalık sayesinde Akhisarspor'la beraberliği yakaladı ve ilk yarı berabere sonuçlandı. Beraberlik sonrası maçta üstünlüğünü koruyan Galatasaray, Sinan Gümüş' ün attığı gol sayesinde de karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'ın galibiyet golü karşılaşmanın son dakikalarında geldi. Galatasaray maçtan elde ettiği 2-1' lik galibiyet sayesinde yapılacak rövanş maçı öncesinde oldukça önemli bir avantaj sağladı.