İnternet kullanımının çok yaygın olması birçok sektörü bu alanda kendilerini geliştirmeye yönlendirmiştir. Bu anlardan biri de medya sektörü olmaktadır. Bu sektörde haberlerin değeri ve özellikle de medyatik kişilerin paylaşımları göz önünde tutulmaktadır. Haber sitesi anlamında ise internet sitesi olarak kurulan haber sitelerinin içerik bakımından da bazı özellikler barındırmaktadır. Bunların içerisin de ulusal haber yayınlanması ve yerel haberlerin yayınlanması gibi iki basamak karşımıza gelmektedir. Kişiler seçmiş olduğu bir bölgeyi ya da şehri yaptıkları site ile etkilemek istiyorlarsa yerel haberlerin tık sayısı artmakta ve bu yönde haber içerikleri arttırılmaktadır. Yerel haber konusunda internette kendine yer açan haber sitelerinden biri Erzurum 25 haber olmaktadır. İçerisinde bol bol yerel haberlerin yer aldığı bu internet siteleri kişilerin merak duydukları konulara göre içerikleri güncellenmektedir. Erzurumlu olan ya da Erzurum da oturan bir kişi Erzurum ‘un yerel seçimler için hangi partilerin ne gibi hazırlıklar yaptıklarını ve şehirde yapılan kültür sanat etkinlikleri gibi birçok haberi içerisinde barındırmaktadır. Erzurum haberleri konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkes bu sayede tek bir site aracılı ile istediği bilgilere ulaşmış olmaktadır. şehirlerin kendilerine özgü yerel haberlerini yayınlan sitelerin içeriklerinde farklılıkların yaratılması nedeni ile kimi zaman şehir ile bağdaşan unsurlar kullanılabilmektedir. Buna örnek verecek olursak Denizli şehri için horoz olabileceği gibi 20 sayısı da olmaktadır. Erzurum için düşünüldüğünde ise sık sık başvurulan şehir plaka kodu olan 25 haber simge olarak bu anlamda kullanılmaktadır.

Teknoloji açıdan her geçen gün gelişen ülkemizde habercilik anlayışının da gelişmesi ve değişmesi elbette beklenen bir durumdur. Bu durum karşısında mühim olan gelişmelerden halkın olumlu şekilde etkilenmesidir. İnternet kullanıcısı dünyanın her yerinden ülkesinin haberlerini bir telefon ile ulaşabiliyorsa bu durumda kullanıcıya bir özgürlük sunulmaktadır. İnternet üzerinden haber sitelerine bağlantı kurularak bilgi, haber alınmasının yanında kimi sosyal ağlarda haber sitelerinin hesapları olması nedeni ile buralardan da kişiler sevdikleri haber sitelerini takip ederek ya da arkadaşlık listesine ekleyerek haberler konusunda devamlı olarak bilgi almaktadır. İnternette haber sitesi açan yöneticiler için ise bu durum kullanıcı ile birebir iletişime geçme konusunda bir adım olarak değerlendirilip anlık ölçümlerin yapılabileceği mecralar haline gelmiştir. Günümüzde internette bulunan bir haber sitesinde yayınlanan habere anlık olarak yorum gönderilebilmekte ve diğer kullanıcılar ile bu durumu anlık olarak tartışabilmektedir. Bunun en büyük etkisi site sahibine daha çok tık ve yorum olarak dönse de bir yandan vatandaşların tartışma ve soru sorma ihtiyaçlarını karşılanması gelmektedir. Ayrıca internette kullanıcı olarak yapmış olduğunuz yorumlarda kişisel bilgilerinizi verip vermemeniz tamamen sizin elinizde olması nedeni ile de internet üzerinden habere yorum yapmak ve bu konuları tartışmak çok daha kolay olabilmektedir.

Haberlere karşı vatandaşların duyarlı olması ve sık sık takip etme istekleri karşısında internette takip ettikleri haber sitelerini sosyal ağlar aracılığı ile de takip etmeleri sağlanabilmektedir. Haber sitesinin bugünü takip etmesi sonucu her türlü sosyal ağın içerisinde bulunmaları haber konusunda takipçilerini de yalnız bırakmadıklarını göstermektedir. Özellikle anlık olarak yorumların ya da kişisel olayların paylaşıldığı internet sitelerinde anlık olarak yaşanan haberlerin paylaşılması hem kullanıcıların takip etmesini kolaylaştırmakta hem de kişilerin beğenisini o siteye karşı arttırmaktadır. Bu nedenle haber sitelerinin internetin her alanında kendilerine yer açması ve kolay ulaşabilirliğinin olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde takipçilerini çoğaltacak, günlük tık sayısını arttırarak beğeni toplayacaktır.

Türkiye ve Dünya’daki Güncel Gelişmeleri, Son Dakika Haberlerini, Bağımsız, Özgür, Alternatif Medyadan Takip Edin: Demokrat Haber