Fenerbahçe Doğuş'un Şampiyon Başantrenörü Obradoviç, Crowne Plaza'da maç öncesi açıklamalarda bulundu. Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Atama ile aralarındaki gerginlik için "Bana saygı gösterilmezse ben de göstermem, konu benim için kapandı" diyerek tepkisini dile getirdi.

PTT Türkiye Kupası'nda rakip olan iki ekibin teknik adamları lig maçının ardından el sıkışmamış ve gerginlik ortaya çıkmıştı. Fenerbahçe'nin etkin bir oyunla farkı açmasından sonra son çeyrekte Anadolu Efes'i ağır bir mağlubiyete uğratmışlardı. Maçın ardından Ataman "Meslektaşlar arasında saygı olur, takımınız 24 sayı öndeyken faul yaptırıp altı saniye kala hücum etmesi mesleki olarak saygısızlıktır" dedi. Daha önceki maçta olanları hatırlatan Ataman, "25 sayılık yenilgi ve olan tokat vakası yüzünden anlıyorum" dedi.

Toplantıda söze başlayan Obradovic, bu maçın bir erken final olmadığını, diğer altı takıma da saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. "Biz sözümüzü sahada söyleyeceğiz" diyen Obradovic olan olayların bir parçası olmadığını, 26 yıldır başantrenör olarak görev yaptığını ve saygı göstermesi gerektiğini bildiğini ifade etti. Kendisine saygı duyulmaz ise onun da göstermeyeceğini ve konunun kendisi için kapandığını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Ergin Ataman ise Obradovic!in daha önce yaptığı "No comment" yani yorum yok lafını kullanarak aynı şekilde cevap verdi. -1 puan cezasının kendilerini çok zorladığını dile getiren tecrübeli Antrenör, Anadolu Efes'in her zaman şampiyonluk yarışı içinde olacağını vurguladı. Görüşlerini rakip tenkin adam gibi dile getirmek istediğini belirten Ataman "No Comment" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Basın mensuplarından birisi iki başantrenörü barıştırmak istesede iki koç sessiz kalmaya devam etti. Yan yana gelmemeye özen gösterdiler ve el sıkışmadılar. Umarız iki başantrenör, ülkemizin birlik bareberliğe ihtiyacı olan şu dönemde gerginliğe bir son verirler ve tekrar sporun barış ve kardeşlik olduğunu hatırlarlar. Basketbol maçlarına açılan en yüksek oranları sitesi üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.