Endoskopik kaş kaldırma nedir ?

Endoskopik kaş  kaldırma operasyonu kişide kesiler oluşturmadan özel, kısa insizyonlarla ve özel endoskopik cihazlar ile yapılan cerrahi bir işlemdir.

Ne için yapılır ?

Göz kapağı problemleri insanları gerçekten rahatsız eden bir durum. Bazı hastalarda göz kapağı alınsa dahi kaşların çok düşük olmasından kaynaklı sadece göz kapağının yapılması yetmeyebilmektedir. Bu nedenle bu tip hastalarda mutlaka kaşları da kaldırmak gerekir. Yapılan bu işlemin kişiye çok daha canlı bir görünüm kazandırması kişinin kendine olan özgüven problemini de oradan kaldıracaktır. Kişilerin kaş problemini anlaması çok zor bir durum değil. Erkeklerde kaş ile kemik aynı sınırda iken , kadınlarda ise yaklaşık 0.5 ile 1 cm yukarıdadır. Bazı hastalar daha güzel ve dolgun kaşlar isteyebilmektedir. İşte bu hastalarda yapılan işlem genellikle endoskopik olarak kalıcı bir işlemdir.

Kimler yapabilir ?

Yapılan bu cerrahi işlem Estetik ve Plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır. Özellikle İsveç Kliniğin bu iş için bulunan uzman cerrahları işlerini son derece ustalıkla ve iyi yapmaktadırlar. İsveç Klinikte kaş kaldırma ile yapılan en sık yaptığımız operasyonlardan biri göz kapağı estetiği olup birlikte yapılan bir operasyondur.

Nasıl yapılıyor ?

Endoskopik bir işlem olduğu için kesi oluşturmadan kısa insizyonlarla yapılan bir operasyon. Bu işlem saçlı derinin içerisinden girilerek endoskopik aletlerle hastaya kalıcı bir kaş kaldırma ameliyatı şeklinde gerçekleştirilir. Bunula birlikte hastanın kaşlarında her hangi bir dökülme var ise kaş ekimi yapılabilir. Hasta kaşını hangi formda istiyorsa kendi isteği doğrultusunda şekillendirilebilir. Hatta bununla beraber hastaya üst göz kapağı estetiği yapmakta mümkün. Eğer gerekirse daha ileri düzeyde orta yüz germe , alt göz kapağı uygulamaları da kombine bir şekilde yapılmaktadır. Yani sadece bir kaş kaldırma operasyonu gerçekleştirilebileceği gibi diğer birtakım uygulamalar ile birlikte kombine edilebilir.

Cerrahi işlem ne kadar sürüyor ?

Yaklaşık bir saat kadar süren bir operasyon. Operasyon sonrası hasta aynı gün taburcu olabiliyor ve bir hafta sonrada normal sosyal yaşamına geri dönebiliyor.

Endoskopik kaş kaldırma operasyonu bir işlem olduğu için aynı zamanda çok fazla diseksiyon oluşturulmadığı için işlem yapılan alanda daha sonraki dönemler de aşırı ödem , şişlik , ekimoz gibi durumlarla karşılaşılması pek olası değildir. Aynı zamanda günlük hayatı çok etkileyecek görüntülerin ortaya çıkasıda söz konusu değil. Dikiş izi gibi negatif yönleri bulunmamaktadır. Genel anestezi altında gerçekleştirilen oldukça konforlu bir ameliyattır. Bu işin  en iyisini de İsveç Kliniğinin yaptığı bir gerçek.