Türkiye turizminin başlıca merkezlerinden olan İzmir, Ege Bölgesi'nin incisi olarak biliniyor. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Kahraman İzmir olarak adlandırılan ve tarihsel birçok kalıntıya sahip bu Ege şehri, sahip olduğu güzelliklerle her yıl yurt içinden ve yurt dışından milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Tatilseverlerin vazgeçilmezi efelerin şehrine seyahat etmek de oldukça kolay! Birçok yerden İzmir uçak bileti sağlayan Sun Express, sizin için uzakları yakın ediyor. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda uçak biletleri arasında gözle görülür bir fark yaratan Sun Express, tatilciler arasındaki en önemli konu olan ucuz uçak bileti sorununu da çözmüş oluyor.

Sun Express İzmir Uçak Bileti ile hızlıca Adnan Menderes Havaalanı'na ulaşabilirsiniz.

Yaz aylarında sahip olduğu imkanlarıyla tam bir turizm cenneti haline gelen İzmir'de en çok dikkat çeken bölge; Çeşme ve Alaçatı bölgesi! İzmirlilerin geçmiş yıllardan beri sahip çıktığı Çeşme, son 5 yılda İstanbullulardan da yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Gerek yakın konumu, gerekse de güzellikleri ile cennet olarak görülen Çeşme'nin modası hiç geçmeyecek gibi.

İzmir Çeşme'nin içerisinde en çok turist çeken bölüm ise Aya Yorgi koyu! Özellikle genç nüfusun gündüz ve gece eğlenceli dakikalar geçirdiği koy, Çeşme tatili boyunca kesinlikle uğranması gereken yerlerden. Bu bölgedeki club ve beach'lerin ünlüler tarafından da bolca tercih edilmesinin Aya Yorgi'ye daha da ün kattığı bir gerçek! Yan yana dizilmiş olan beach'lerde gündüz ve gece düzenlenen partilerde eğlenebilir, temiz ve duru denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca eğer tekne tatili yapıyorsanız bu koyda demirleyebileceğinizi de hatırlatalım.

Çeşme'den sonra en çok tercih edilen diğer bölge ise Alaçatı! Ege yaşamını fazlasıyla gösteren şirin mi şirin caddeleri, aralarında keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz dar sokakları; Alaçatı'yı Alaçatı yapan iki değer olarak görülüyor. Bu bölgenin son yıllarda yaşadığı gelişim, ziyaret edenleri her geldiklerinde şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle lüks yeni yapılarıyla dikkat çeken Alaçatı, sosyete kesiminin uğrak merkezi! En önemli özelliği eski yapıları andıran ama lüks bir şekilde dizayn edilen taş yapıları olsa gerek! Hemen hemen her sene yenilenen ya da baştan inşa edilen taş evler, Alaçatı'nın görünümünü masallaştırıyor.

Alaçatı, ayrıca sörf tutkunlarının da vazgeçilmezi! Güzel rüzgar alan Alaçatı sahilleri, denize girmenin yanında sörf için tercih ediliyor. Özel konseptli gece kulübü ve barları ile de gece hayatının merkezi konumunda!

Alaçatı'dan sonra Ilıca ve Altınkum diğer tatil beldeleri! Sıcak suyu ile dikkat çeken Ilıca, özellikle ailelerin uğrak merkezi halinde! Yükselen yeni değerlerden Altınkum ise, Aya Yorgi'nin namını elinden alacağa benziyor. Yeni yeni açılan beach club'ları ile dikkat çeken Altınkum, geceleri de ünlü Dj'lere evsahipliği yapıyor.

Tatilsever herkesin kendine göre bir eğlence bulabileceği İzmir'de karnınızı da ünlü yiyecekleri ile doyurabilirsiniz. Boyoz, midye, kumru gibi birçok özel lezzete sahip İzmir; kalpten başka mideye de hitap ediyor. İzmirlilerin sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi Boyoz, gece gezmelerinden sonra eve dönerken yenen ama bir türlü bırakılamayan küçük midyeler, atıştırmaların olmazsa olmazı karışık kumru, İzmir'e gidenlerin kesinlikle deneyimlemesi gereken tatlar!

Sun Express ile kolayca seyahat edebileceğiniz İzmir'de bir diğer görülmesi gereken bölge şehir merkezi! Mavi ve yeşilin buluşma noktası kordon, tabiri caizse ayrı bir şehir gibi olan Karşıyaka ve Göztepe; İzmir'i İzmir yapan değerler! Yan yana iki ilçe olan Karşıyaka ve Göztepe arasında tatlı bir çekişme olduğunu da hatırlatalım. Bu bilgiler doğrultusunda iki ilçeyi gezerken aklınızda bulunması gereken bilgilerden.

Bu şehirde tabii ki sadece eğlence bulunmuyor. Eski yıllardan kalan alıntılar ve tarihi değerlerle kültürel bir tatil yaşayabilirsiniz. İzmir Müzesi, İzmir Kalesi, Antik Kent, Hanlar ve Harabeler; kültür şehrinde görülmesi gereken yerlerden.

2014'te kıyametin kopacağını düşünenlerin kurtulmak için tercih ettiği Şirince Köyü'nde de bir gününüzü ayırabilir ve masallara konu olan güzelliklere şahit olabilirsiniz.

Sun Express’in uygun uçak bileti fiyatları ile ulaşabileceğiniz İzmir'de, en çok tercih edilen yöntem olan araba kiralama ile siz de rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Özellikle yaz döneminde gelen tatilcilerin kurtarıcısı olan kiralama şirketlerine Adnan Menderes Havaalanı'ndan da ulaşabilirsiniz. Tek sorunun ulaşım olduğu Çeşme bölgesinde arabanızla rahat bir tatil yaşayabilirsiniz. Aksi takdirde minibüsleri kaçırmamak ya da diğer şehirlere göre kat ve kat yüksek ücretlere sahip taksileri tercih etmek durumunda kalırsınız. Sunexpress’le uygun fiyata geldiğiniz İzmir'de ulaşıma çok daha fazla para vermek bir yerde bu durumu sorgulamanıza da yol açacak.

Yaz mevsiminde sayısız güzelliklere sahip İzmir'in kışı da ayrı bir güzel! Soğuktan hoşlanmayanların kış mevsiminde de seyahat edebileceği İzmir'de özlemi duyulan sıcak havalara eşlik edebilir ve yaz tatili için heveslenebilirsiniz.

Sevdiklerinizle yanı başınızda bulunan tatil cennetinde unutulmaz anlar yaşamak ve eğlenceli vakit geçirmek için www.sunexpress.com sizi bekliyor.

Tatiller de olmasa hayat neye yarar ki?