Para transferinin hayati olduğu tartışılmaz bir gerçektir. En uygun zamanı beklemek için eft ve havale konusuna değinebiliriz. Öncelikli olarak eft nedir sorusunun cevabı hakkında bilgi vermek gerekirse: Elektronik fon transferi şeklinde açılımı yapılan eft, bankalar arası para göndermeyi sağlayan bir transfer biçimidir. Söz gelimi a bankasından b bankasına para göndermeniz gerektiğini düşünelim. Bunun için yapılması gereken tek şey a bankasının hesabından b bankasında ki hesaba eft yapmaktır.

Bankalar bu işlemler için belirli ücretler alacağı gibi, aynı şekilde eft işlemi konusunda da bazı zaman aralıkları koymaktadır. Vadesiz parayı kendi hesaplarında tutmak için genellikle akşam saatlerine kadar para bekletildiği için uygun saatlerin ön plana çıkması da büyük bir önem taşımaktadır.

Fakat bazı durumlarda bankaların sistemlerinde meydana gelen sorunlar nedeniyle de eft mümkün olmayabilir. Böyle durumlar söz konusu olduğu zaman bilgilendirilmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız internet adresimizi ziyaret edebilirsiniz. İnternet adresimizde bütün bankaların eft saatleri hakkında oldukça detaylı bilgi ve seçeneklerin de yer aldığı bilinmektedir. Daha farklı ve daha detaylı bir şekilde bu bilgilere ulaşmak için adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bankaların sıklıkla sorun çıkaran elektronik sistemleri sonucunda yapılamayan eftler hakkında bilgi almak, hangi bankanın ne zaman eft alacağı gibi konularda detaylara ulaşmak için sadece adresimizi ziyaret etmeniz de yeterli olacaktır. Eft genellikle sorunlu olabilir. Bazı zamanlarda yurt dışı bankalardan gelen eftlerde çok ciddi komisyonların alındığı da bilinmektedir. Böyle sorunların oluşması istenmiyorsa hangi banka hangi saatler arasında eft gönderilmesine izin veriyor. Yada ne kadar ücret alıyor gibi sorularında üzerine detaylı bir şekilde inmekte fayda bulunmaktadır. Zaman içerisinde bu konuda sistem daha stabil hale gelecek ve aşağı yukarı bütün bankalar aynı saatlerde eft işlemini gerçekleştirecektir. Fakat şimdilik bu konuda bazı sorunların yaşanabildiği de gözlerden kaçmaz.

Sizler için hazırladığımız en detaylı ve en kaliteli bilgi ve seçenekler bu şekilde yer alır. Şimdi gelelim ikinci soruya, yani Havale nedir sorusuna: Havale , en basit tanımı ile bankanın kendi hesapları içerisinde yapılan para transferidir. Bankalar arası rekabet gereği pek çok banka havale ücreti kesmemektedir. Buna karşın belirli standartların oluşturulmasını da ister. Örneğin a bankası atmden yapılan havalelerden ücret almazken, b bankası cep telefonu üzerinden yapılan havalelerden ücret almamaktadır.

Bu da hem zamandan kazandırır. Hem de paranızın cebinizde kalmasını sağlar. Yani uzun lafın kısası havale ile eft arasında ki en büyük fark bankalar arası ve banka içi yapıldığı şeklindedir. Bankalar arası yada banka için şeklinde olması havalenin genel özelliklerini değiştirmeyecektir. Bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olarak eft seçeneklerine ayrıcalıklı bir şekilde ulaşmak istediğiniz zaman sadece kaliteli bir adresi ziyaret edebilirsiniz. http://eftsaatleri.net/ sizi bilgilendirmek için adresimize davet ediyoruz.