Bilgisayar ve dolayısıyla internetin hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte artık geçmiş dönemlerde insanların oldukça zor gerçekleştirdiği pek çok işlemin süresi kısalmaya başladı. Bu işlemlerin başında ise sigorta geliyor. Bilineceği gibi eskiden gerek prim sorgulama gerekse hizmet dökümünü incelemek istediği zaman saatlerce kuyruklarda beklemesi gerekiyordu. Şimdilerde ise e devlet SSK sorgulama sistemi sayesinde insanlar çok kısa süreler içerisinde istediği bilgilere erişme fırsatına ulaşıyor. Bunu gerçekleştirmek için ise gerekli olan şeyler, kimlik numarası ve e devlet şifresi.

Sigortalılık bilgilerini sorgulamak için e devlet giriş ile SSK sorgulama sistemine giriş yapmak isteyen insanlar, en yakınlarındaki PTT şubelerine gittikleri zaman kimlik bilgileri ile onlara özel hazırlanmış e devlet şifrelerini alabilirler. Şifre alındıktan sonra sisteme ilk defa girildiği zaman e devlet sayfası sizden şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. Gerekli kurallara uyularak şifre değişim işlemi yapıldıktan sonra da günün istenilen her zamanında sisteme giriş yapılabilir. Daha sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet sayfasına giriş yapılarak istenilen bilgiler kolaylıkla elde edilebilir.

Sosyal güvenlik ile ilgili tüm soru görüş ve önerileriniz için http://www.edevletssk.org sitemizi ziyaret edebilirsiniz.