Günümüz teknolojisi bir tık ile birçok ürünü satın almamızı sağlamaktadır. Bunu sağlayan teknoloji farklı kişilerin eline geçtiğinde kişisel bilgilerin paylaşılması ile dolandırıcılıkları da meydana getirebilir. Bu nedenle internette yaptığımız harcamaları özenli ödemeli ve bu sistem içerisinde en güvenli dijital kart sistemi olarak bilinen ukash kart sistemini kullanmalıyız. Ukash kart sistemi satın alma işlemlerinden itibaren sizin herhangi kişisel bilgilerinizi istemezken sorulan tüm sorulara açık bir şekilde yanıt vermektedir. Ukash kart satın alırken işlemler arasında size verilen hesap numarasına satın almak istediğiniz ukash miktarını yatırmanız ve e -dekont gibi bir bilgi ile bunu ukash yetkilinize bildirmeniz yeterli olmaktadır. Bu işlem sonrasında size 19 haneli bir pin numarası verilerek internette birçok popüler sitede sadece bu pin numarası kullanılarak ödeme sağlanabilmektedir.

Ukash kart sisteminin popüler hale gelmesi ile dolandırıcılar tarafından kullanılmak istenerek farklı olaylar meydana gelebilmektedir. Ukash kart kullanımının güvenlik anlayışını tam olarak bilmeyen kişilerin ukash satın alırken yaşadığı sorunlar sonucunda dolandırıcılar ile ilişki kurduğu ve yaptıkları ödemelerin karşılığında ukash satın alamama gibi olaylar yaşamaktadır. Bu olayların organize bir şekilde yapılması ve kişilerden ukash satışı gibi gösterilik kimi zaman kimlik bilgilerini kimi zaman kredi kart bilgileri alınmaktadır. Oysa ukash kart satın alırken ya da ukash bozdurma işlemlerinde gerek görüldüğünde hesap numarası dışında bilgi paylaşımı yapılması gereksizdir. Bunun bilincinde olan herkes bu tür bir durumla karşılaştığında önlemini alırken ukash kartın güvenlik anlayışını tam olarak kavrayamayan kişiler ukash dolandırıcılarının tuzağına düşebilmektedir. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için ilk dikkat edilmesi gerekilen yer kullanılan web site olmaktadır. Ukash satan sitelerin resmi görüntülerinin yanında ukash merkezi olmaları da gerekmektedir. Dolandırıcı ukash sitelerine dikkat etmek için siz de bazı bilgilerin kontrolünü sağlayarak temkinli davranmalısınız.

Ukash satan firmaların web sitelerinde aramanız gerekenler arasında 7/24 ulaşabileceğiniz bir telefon numarası, açık adres ve ukash merkezi yazıdır. Tüm bu bilgilerin yanında sizin bizzat telefon ile ukash yetkilisiyle görüşmeniz ve aklınıza takılan soruları sorarak yanıt almanız olacaktır. Sizden istenen herhangi kişisel bir bilgi karşılığında da sürekli sorgulayıcı olmanız dolandırıcılara karşı alınan en iyi önlemlerden olmaktadır.

Ukash İsmi Kullanılarak Yapılan Dolandırıcılıklar

İnternet kullanımının dünyada yayılımı ile internetten ticaret yapımını da beraberinde getirmiştir. İnternet alışverişlerinde ödeme şekli olarak kapıda ödeme ve kredi kartı ile ödeme sık sık kullanılan iki yöntem olmaktadır. Kapıda ödeme seçenekleri her zaman kişilere ekstra ücretleri yansıtan bir ödeme şekli olurken birçok sitede de kapıda ödeme seçeneği bulunmamaktadır. Bu durumda kredi kartı kullanımı insanlar tarafından daha yaygın halde kullanılmaya başlanmıştır. 2000 ‘li yılların başında internet alışverişlerinde kredi kartı dolandırıcılığının çokça yaşanması kişilerin temkinli davranmasını gerektirmiştir. Ukash kart sistemi de bu olaylara çözüm olarak üretilip 2001 yılında İngiltere de ilk kez kullanılmaya başlanmıştır. Ön ödemeli kart sistemi olan ukash kart kullanımının yayılması ile birlikte ukash isminin kullanılarak yapılan dolandırıcılıklar da artmıştır.

Ukash kartın internet alışverişlerinde kullanılmasının nedeni kredi kart dolandırıcılıklarının önüne geçmektir. Kredi kart kullanımında kart bilgilerinin kullanılması, kişisel ve özel bilgilerin site ile paylaşılması dolandırıcılıkların önünü açmaktadır. Ukash kart kullanımında güvenliğinizi sağlayan sistem sizin hiçbir kişisel bilginizi paylaşmazken sadece 19 haneli pin numarası ile ukash kart kullanımı sağlanmaktadır. Ukash kart ön ödemeli bir sistem olarak kullanıldığı için ukash ismi kullanılarak dolandırıcılıklar ukash kartın yaygınlaşması ile çoğalmaktadır. Bu nedenle siz ukash kart satın alırken dolandırılmamak için ukash merkezi olan resmi firmalar ile ukash alış verişinde bulunmalısınız.

Ukash satın alırken ödeme kanalı olarak hesap numarasının verilmesi ukash’ın sağladığı güvenlik önlemlerinden bir diğeri olmaktadır. Size verilen hesap numarasına satın almak istediğiniz miktarı yatırdığınızda ukash kartınıza ait pin numarasını size gönderilmektedir. Burada dolandırıcıların kullandığı yöntem genelde ödemelerin kredi kartı olarak alınması olmaktadır. Bu durumda kredi kart bilgilerinizin alınması ile dolandırıcılıklar oluşmaktadır. Böyle bir dolandırıcılıkla karşılaşmamak için ukash kart sisteminin her anının güvenli olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle hiçbir kişisel bilginizi paylaşmadan ukash kartınızı satın alacağınızı bilmelisiniz. İnternette bulunan tüm alışverişlerinizde güvenliğinizi sağlayan bu sistem adınız dahil hiçbir bilgi vermenize gerek kalmadan alışverişlerinizi tamamlamanızı sağlamaktadır. Ukash kartı siz de internette alışverişlerinizde güvenle kullanmak için satın alma işlemlerinden itibaren dikkatli ve titiz olmalısınız.