Farklı ihtiyaçlarımız için günümüzde birçok e-ticaret sitesi mevcuttur. Satın almayı düşündüğümüz ürün aramalarında birçok farklı eticaret sitesi karşımıza çıkar. Genellikle, bilinirliği yüksek, uygun fiyat ve garanti koşulları sunan siteler tercihlerimiz olur.

E-ticaret siteleri için Google Aramalarında ilk sayfada çıkmak ve tercihen üst sıralarda çıkmak çok önemlidir, pretijlidlir. Sunulan ürünlerde ve hizmetler özelinde, yapılan Google Aramalarında üst sıralarda çıkmak işletmeye ücretiz ve düzenli birçok müşteri getirir.

Örnek vermek gerekirse, Google verilerine Türkiye’de göre ayda 165.000 kişi “bebek arabası” diye aratıyor. İlk sırada yer olan sonuç ortalama olarak yüzde 25 tıklanır. Yani bu kelime grubunda ilk sırada yer alarak, ayda yaklaşık 41.250 ücretsiz müşteriye ulaşılabilir. Bunun gibi, ilgili sektörde birçok farklı aramalarda üst sıralarda yer almak işletmeye binlerce potansiyel müşteri getirir.

Profesyonel bir SEO ajansı ile çalışarak, yüksek getiriler sağlayabilirsiniz. Ancak, bu alana yaptığınız yatırım çok önemlidir ve mutlaka göz atın.

E-ticaret’te Satış Arttırma Yöntemleri

E-ticaret yapan işletmeler satışlarını dijital kanallar ve mecralar üzerinden arttırmaya çalışırlar. Bir başka deyişle, Google SEO, SEM, sosyal medya reklamları bu işletmeler için vazgeçilmez dijital pazarlama kanallarıdır. Örneğin, bir e-ticaret sitesinde bir ürün baktığımız zaman daha sonra, internette haber okurken veya sosyal medya üzerinden baktığımız o ürünlerle ve kategoriler ile ilgili sponsorlu reklam görürür.

Satın alma araştırmasını yapan bireylere artan bilinirlik ve görünürlük ile dönüşüm oranlarını yani satış miktarınızı çok kolay bir şekilde arttırabilir. Dijital Pazarlama alanında yapılan çalışmaları ve kullanılan satış arttırma yöntemlerini aşağıdaki gibidir.

  • Kullanıcı deneyimi yüksek e-ticaret web-sitelerinin yapılması 
  • Ürün ve üst kategori saylarının yüksek dönüşüm odaklı bir yapıda kurulması
  • Arama motoru optimizasyonlarının tamamlanması (SEO çalışmaları)
  • Google Metin (AdWords) ve Görüntülü reklamların kullanılması
  • “Remarketing” yani yeniden pazarlama yapılması
  • Sosyal Medya (Facebook ve Instagram) reklamlarının yapılması

Ayrıca, hemen uygulamaya başlayabileceğiniz taktiklerine buradan göz atabilirsiniz.

Hedeflediğiniz ve hayal ettiğiniz satış miktarlarına ulaşmak için profesyonel bir destek almanız önerilir. Bu alana yapacağınız yatırımlar size olağanüstü getiriler sağlayabilir. İşlek bir caddede dükkan açmak gibi etkilidir ve satışlarınızı düzenli olarak arttırır.