Günümüzde çocuklar artık eskisi gibi sokağa çıkıp arkadaşları ile vakit geçirmiyorlar. Artık çocukların oyun arkadaşları ellerinin altındaki bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler oluyor.

Çocuklarımızı dışarıdaki tehlikelerden uzak zannederken aslında evimizin içinde, yanı başımızda elinde tablet oyun oynarken tehlikenin tam da içinde olabiliyorlar. Çünkü internette o kadar çok fazla kategoride oyun var ki bunlarda doğru olanı seçmesi için tercih çocuklara bırakılırsa ebeveynler büyük bir hataya düşebilir. Çünkü şiddet, kavga ve bunun gibi birçok yanlış içerikli oyunlar çocuklarımızın parmaklarının ucunda duruyor.

Çocuklarınızı Eğiten Oyun: Meb Oyun

Burada iş ailelere düşmektedir. Eğitsel oyunların çocuğun gelişiminde daha da etkili olabileceği yönünde. Bu yüzden meb oyun gibi oyun kategorilerine ağırlık verilirse çocuk eğitime daha yatkın bir gelişim göstermekte olup oyunun eğitici yanından da olumlu bir etki alabilmektedir.

http://www.oyunlari.cc/ gibi çok fazla şiddet içerikli oyunun olmadığı meb oyun vb. oyunların oynandığı siteler tercih edilebilir.

MEB Oyunları ile Eğitime Destek

Sitede de MEB oyun yani Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış, çocuklarınızı eğitecek ve eğitirken eğlendirecek oyunlar bulunmaktadır. Çocuklarınızı eğiten MEB oyunlarına http://www.oyunlari.cc/meb-oyunlari-oyna adresinden ulaşabilirsiniz.