Çocuk için oyun çok önemli bir araç ve zevkli, eğitici, yaratıcı ve başarı sağlayan etkinlikler bütününden oluşmaktadır. Oyun çağında olan çocuklar sürekli keşfetme duygusu ile dünyaya gelmişlerdir. İlk doğdukları zaman yaptıkları iş meme emme olduğu için bundan sonrada her şeyi ağzına koyarak tanımaya çalışmaktalar. Çocuklar öğrenmeye böyle başlarlar. Okul öncesi dönemde ise bu merakları gittikçe daha fazla artmaktadır. Sürekli soru sorma ve her şeye dokunarak anlamaya çalışma gibi özellikleri vardır. Bazı anne ve babalar yoğun sorulardan ve çok fazla ortamı kurcalamalarından rahatsız olmaktalar ve bunu engellemeye çalışmaktalar. Bu durum çok yanlıştır. Çünkü bireyin gelecekte başarılı olması için her dönemin sağlıklı bir şekilde geçirmesi gerekmektedir. Kızma yerine anlayışlı ve doğru cevaplar vererek çocukların yaratıcılıkları geliştirilmelidir. Bu merak ve keşfetme duygusu oyunlar ile daha etkili bir şekilde devam etmektedir. Oyunlar çocuğun hayatını tanıması ve meraklı duygularını gidermesi için çok önem taşır. Çocuğun hayatının merkezinde olan oyun çocuk için vazgeçilmezdir. Bu durum gayet normaldir. Çünkü çocukların doğasında olan ve hep var olacak bir ihtiyaçtır.

Eğitim öğretim konusunda oyunu sürekli ön planda tutan milli eğitim bakanlığı, uzman kadroları ile geniş bir araştırma yaparak oyunların hangi derslerde kullanılıp kullanılmayacağını belirlemektedir. Bakanlık biriminde çalışan talim ve terbiye kurulunda bulunan uzman eğitimcilerin branşlara göre belirlediği dersler ve bu derslerin işlenişinde kullanılan materyalin yanında dersin sonunda oyun ile dersin pekiştirilmesine katkı sunmaktadır. Bakanlık oyunlar konusunda çok seçici ve dikkatli davranarak oyunların kalitesini sürekli denetlemektedir. Hatta kendi bünyesinde uzmanlarca hazırlanmış friv oyunlar çocukların hizmetine sunulmuştur. Milli eğitim bakanlığın sitesinden ya da arama motorundan istediğini bütün oyunları görebilir ve rahatlıkla oynayabilirsiniz. Çünkü meb oyun bakanlığın özel tasarladığı ve birçok uzman tarafından taktir edildiği oyunlardır. Ayrıca velilerin ve öğrencilerinde çok sevdiği, beğendiği oyunlar olduğu görülmüştür.

Milli eğitim bakanlığı onaylı oyunlar veliler tarafından çocuklarına gönül rahatlığı ile oynatmaları ve çocuklarının istediği zaman istediği ortamda boş zamanlarını bu oyunlar ile değerlendirmesi oldukça sevindiricidir. İnternet aleminde eğitici ve eğlendirici oyunların olması bütün çocuklar için bulunmaz fırsattır. Okul dışında, yaz tatilinde ve diğer boş zamanlarda bu oyunların sayesinde hem bilgilenip hem de eğlenme imkânı bulmaktadırlar. Meb oyunları çocukların zihin gelişiminde etkili olmasının yanında öğrenciler arasında paylaşımın ve rekabetinde bir arada olması söz konusudur. Çocukların yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerine neden olan bu eğitici oyunlar, zamanla ülkenin kaderini de eğitim anlamında değişmesini sağlar. Çünkü bizim en temel yapımız çocuklarımızdır. Yarının geleceğini onlar inşa edecekler. Bundan dolayı çocuk eğitiminde yapılması gereken ne varsa milli eğitim bakanlığın da bu doğrultuda elinden gelenin en iyisini yapmalıdır. Eğitimsiz bir toplum kuru bir ağaca benzermiş. Bu söz doğrultusunda eğitimin toplum için ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Eğitimim ayrılmaz bir parçası olan çocuk oyunları, milli eğitim bakanlığı tarafından düzenlendiği zamandan bu yana çocukların zekâ seviyelerinin artığı, olaylara bakış açısının genişlediği ve kendini daha kolay ifade edebilme becerisini kazandığı görülmüştür. Bakanlık internette dolaşan birçok korsan oyuna da tedbir alarak çocuklarımızı zararlı oyunlardan korumuş olmaktadır. Çocuk oyunları konusunda ilgili birimler denetimlerini yaparak sakıncalı olan oyunları internetten kaldırmak için bilgi teknolojileri ve erişim genel müdürlüğü tarafından erişime kapatılmaktadır. Hiçbir korsan oyun izinsiz olarak yayınlanamaz ve çocuklarımızın eğitimini olumsuz etkileyemez. Bakanlık çocukların en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak için elinden gelen bütün imkânları kullanarak hizmet etmektedir.