Krem peynir, diğer peynirler kadar protein veya kalsiyum içermeyen yumuşak bir peynirdir. Düzenli krem ​​peynir tüketmek özellikle de kilo kaybı çabalarını engeller.

Peynir protein ve kalsiyum bakımından büyük bir kaynaktır. Eğer yemek ve aperatiflerden bir kaşık peynir yerseniz kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz. Çok yönlü beslenme planının bir parçası olarak, peynir protein kan şekeri düzeylerini dengelemek ve aynı zamanda ruh halini iyileştirmeye yardımcı olmak gibi karbonhidrat emilimini yavaşlatır.

Peynir kalsiyum ile güçlü diş ve kemikleri korumak ve osteoporoza karşı koruma sağlamak için tüketilmelidir.  Kadınlarda, aynı zamanda PMS belirtilerinde bazı rahatlamalar sunabilir. Peynir çinko ve biotin  gibi ek besin maddeleri içerir.  doku büyümesi ve onarımı, makula dejenerasyonu yardımcı olmaz, cildinizi koruma ve güçlü tutmaya yardımcı olmadır. Çinko içerği ile vücutta çeşitli işlevleri vardır. Çinko ve biyotin saç sağlığı için de önemlidir.

Rokfor

Az yağlı veya yağsız peynir gut ve osteoporoz yönetimi ile yardımcı olmak için iyi bir diyet seçimdir ve aynı zamanda güçlü, sağlıklı dişleri korumaya yardımcı olur. Düzenli peynir tüketimi doymuş yağ oranı yüksek olduğundan, yüksek kolesterol, kalp hastalığı, tip 2 diyabet, artrit ya da hafıza problemlerine iyi gelir.

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, diğer peynirler gibi, protein ve iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Keskin tadı olan peynir, aynı zamanda kalori bakımında yoğun ve doymuş yağ oranı yüksektir. Kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir, tip 2 diyabet, artrit ve hafıza ya da kilo kaybı çabalarını engeller. Yağı azaltılmış ya da yağsız çedar peyniri seçimi sağlıksız kaşar peynirinin ekstralarını minimize ederken besin avantajlarından yararlanmak için harika bir yoldur. Kaşar peyniri kalsiyum PMS semptomlarını kontrol edebilir, güçlü kemikler ve dişleri korumaya yardımcı olur ve sağlıklı kan basıncını korumaya yardımcı olabilir.

Süzme Peynir

Ekşimik iyi bir protein kaynağıdır ve yağsız veya az yağlı çeşitlerini seçerseniz sağlıklı bir diyetin parçası olabilir. Ekşimik aynı zamanda iyi bir selenyum kaynağıdır. Artrit önlemeye yardımcı olabilecek bir antioksidan ve vitamin B12 kaynağıdır. Kardiyovasküler hastalık ve hafıza kaybı riskini azaltabilir. 

Krem Peynir

Krem peynir, diğer peynirler kadar protein veya kalsiyum içermeyen yumuşak bir peynirdir. Düzenli krem ​​peynir tüketmek özellikle de kilo kaybı çabalarını engeller, kalp-damar hastalığı, tip 2 diyabet, artrit ve hafıza kaybı riskini artırabilen doymuş yağ oranı çok yüksek olan bir yiyecektir.

Beyaz Peynir

Peynir sodyum oranı yüksek olduğundan, yüksek kan basıncı olan kişiler tarafından sadece orta miktarda yenmelidir.  Günlük toplamda sodyum içeriği göz önünde olunmalıdır. Beyaz peynir kilo aldıran bir yiyecektir. Doymuş yağ oranı diğerlerine göre nispeten daha fazladır. Aşırıya kaçmamak kaydı ile yenmelidir. 

Keçi Peyniri

Diğer peynirler gibi, keçi peyniri protein ve iyi bir kalsiyum kaynağıdır, ama aynı zamanda yağ, özellikle doymuş yağ, kalp-damar hastalığı riskini artırabilir. Aynı şekilde tip 2 diyabet, artrit ya da hafıza kaybı sorunlarını yükseltebilir. Aşırıya kaçılmadığında sorun olmayacaktır. Fazla tüketimi baş ağrılarına neden olur. 

Peynirler hem yararlı hem de aşırıya kaçıldığında zararlı besin maddeleridir. Bu nedenle  sizlere tüm yiyeceklerin yararları ve zararları konusunda yardımcı olur.