Beyaz eşya teknolojileri 21. Yüzyıl dünyasında günlük yaşantı içerisindeki en önemli yardımcılar olarak öne çıkıyor. Modern toplum yaşantısı içerisinde yaygın olarak kullanılan teknolojileri teşkil eden beyaz eşya ürün grupları, dünyanın her yerinde yaşama yön vermektedir. Günlük ev işleri açısından önemli kolaylıklar sağlayan beyaz eşya ürünlerinden birisi olarak öne çıkan çamaşır makineleri ile çamaşır yıkama işlemi düşündürücü ve korkutucu bir ev işi olmaktan çıkıyor. İleri nesil teknolojisiyle çamaşırları yıpratmadan yüzde yüz hijyenik duruma getirebilen çamaşır makineleri hem bu süreç içerisinde hem de daha pek çok farklı etkenden kaynaklı olarak pek çok olumsuz unsur ile temas halinde kalma durumunda olur. Bu durum sonucunda da çamaşır makinelerinde çeşitli arızalanmalar meydana gelebilir. Maltepe Bosch Servisi merkezinde çamaşır makinesi arızalarında mekanik ve elektriksel olarak 2 farklı ana grup bulunmaktadır.

Çamaşır makinesinin mekanik temelini dijital teknoloji ile bir araya getiren elektriksel parçalarında meydana gelebilecek arızalanmalar halinde çamaşır makinesinin ilgi parçasında alanında uzman teknik personeller tarafından ilk aşamada onarım müdahaleleri gerçekleştirilir. Ancak onarımın mümkün olmaması halinde çamaşır makinesinin ilgili elektriksel parçasının yenisi ile değişimi gerçekleştirilir. Bu şekilde çamaşır makinelerinin çok daha yüksek performansta bir kullanımı sağlanabilir. Bu kapsamda Karabağlar Arçelik Servisi merkezinde çamaşır makinelerindeki ‘elektriksel’ aksam ile ilgili olarak en yaygın şekilde görülen arızalanmalar arasında;

Prize takılıyken çalışmaması,

Sürekli su alıp, yıkama yapmaması,

Yıkama suyunu ısıtmama, geç ısıtması ve çok ısıtması,

Su alması ama yıkama yapmaması,

Makine kazanının tek tarafa dönmesi,

Sürekli yıkama yapması ve sıkmaya geçmemesi,

Sıkmaz hızında yıkama yapması,

Sıkma yapmaması,

Makinede su kalması,

Gövdede elektrik kaçağı,

Gibi arıza durumlarının oluşması bulunur. Bu arızalanmalara yönelik olarak Kurtköy Arçelik Servisi merkezinin alanında uzman ve profesyonel teknik ekipleri tarafından gerekli olan müdahaleler yerinde gerçekleştirilerek, çamaşır makinesinin elektriksel probleminin en hızlı şekilde onarılarak, makinenin yeniden ilk günkü performans ve kalitesinde kullanılabilir bir duruma getirilebilmesi de sağlanabilmektedir. Çamaşır makinesinin elektriksel parçalarındaki değişimlerde de sadece orijinal Arçelik yedek parçaları kullanılarak, makine performansının korunması sağlanmaktadır.