Feraceler özellikle son zamanlarda tesettürlü kadınlar için cankurtaran görevi görüyor. Yaz aylarınca bunaltan ve ağırlık yapan pardösüler ya da tesettürü korumak için kullanılan kalın denebilecek tunikler yerine, kadınlar artık oldukça ince ve hafif malzemeden üretilen feraceleri tercih ediyor.

Ferace modelleri diğer her ürüne göre çok daha kullanışlıdır. Çapraz düğmeler gibi karışık modeller yerine önünden boylu boyunca tek fermuarı bulunan feraceler en sevilenler modeller arasında. Bunula birlikte fermuar ya da düğme yerine ip kemerlerin ya da cırt cırt bölmelerin eklendiği, http://www.caddezar.com/ferace-modelleri sitesinden de ulaşılabilen modeller de mevcut.

Son zamanlarda genç kadınlar ferace tercihlerini kot ve kapüşonlu ferace modelleri üzerinde yapıyor. Cepli olmasına da ayrıca özen gösteriliyor.

Feracelerde renk modası

Her zaman kullanılmasa da en azından el altında siyah bir ferace bulundurmak adet haline getirilirse birçok durumda acil çözümler sunulabilir. Siyah feraceler önemli davetlerde abiye kıyafet olarak da kullanılabiliyor olmasıyla dikkat çekiyor.

Siyah tüm zamanların ilk tercihi olabilir elbette. Ancak yeşilin farklı tonlarının krem rengi ile birlikte kullanıldığı kemer tokalı modeller bahar mevsiminde sık sık tercih ediliyor. Sarı ve yeşilin bir arada kullanılması da oldukça şık görünüme sahip olunabiliyor.

Ferace renkleri arasında turkuaz cesur bir renk sayılabilir. Ancak kendi tarzını yansıtan kadınlar için eşsiz bir tercih olabilir. Beyaz veya mavinin koyu tonları ile tamamlanması tavsiye edilir.

En sık tercih edilen renklerden biri de pembedir. Pembe genellikle beyaz ve siyah ile birlikte kullanılıyor. Bu renk feraceler ile birlikte çantanın aynı renkte kullanılmaması tavsiye edilir.

Kırmızı, feracelerde tek renk olarak kullanılmayıp genellikle siyah ile tamamlanır. Ya da kırmızı ve siyahın bir arada kullanıldığı feraceler tercih edilmelidir. Bu yılın en çok kullanılan rengi ister tek renk olarak kullanılsın ister farklı renklerle tamamlasın, tartışmasız sarı oldu.