Buz lazer epilasyon, epilasyon işlemleri arasında en son geliştirilen teknolojilerden biridir. Alma Lasers tarafından 2014 yılının sonlarında geliştirilen bu yöntem, Diode lazer teknolojisi ve 810 mm dalga boyunda uygulanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ütüleme teknolojisi ile lazer epilasyonda ağrı ve acı hissi en aza indirgenmiş, yeni geliştirilen buz lazer tekniği sayesinde ise tümüyle yok edilmiştir.

Bu yöntem sayesinde ağrı ve acı duyulmamasının sebebi; Soprano Ice başlığının buz etkisi yaratması yani soğutucu özellikte olmasıdır. Saniyede 10 atış, 20 Joule etkiye kadar çıkan başlığı ve eksi 4 dereceye kadar inebilen soğutucusu sayesinde hem hızlı hem de ağrısız işlemiyle diğer epilasyon yöntemlerinin önüne geçmiştir. Genişleyen 2 cmlik başlığı ile de tüm vücut epilasyon işlemi süresini 30 dakikaya indirmeyi başarmıştır. Bknz: http://neobod.com.tr/diode-buz-lazer-epilasyon

En acısız epilasyon yöntemi!

Genellikle kadınların ve artık günümüzde erkeklerin de sıkça başvurduğu epilasyon yöntemleri hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Kendinden önceki yöntemlere göre oldukça ileri bir teknoloji sunan buz lazer başlık ucundaki soğutucu mekanizma sayesinde acı eşiği düşüktür. Bu sayede hassas kişilerin kolaylıkla tercih ettiği bir yöntem haline gelmiştir. Bikini bölgesi gibi epilasyon işleminin zorlayıcı olabildiği bölgelerde acı hissetmeden rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Cilt renginin epilasyona etkisi

Cilt rengi faktörü gibi diğer epilasyon yöntemlerinin başarısını etkileyen etmenler, buz lazer yönteminde geçerli değildir. Kişinin ten rengi koyu olsa da buz lazer yine aynı yüksek başarıyı gösterecektir. Eski lazer epilasyon yöntemlerinde ten renginin koyu olması, tedavinin başarı oranını düşüren bir faktördür. Buz lazer teknolojisi bu etkiyi tamamen ortadan kaldırmıştır. Ayrıca buz lazer epilasyon yönteminin eski uygulamalardan diğer bir farkı ise her mevsim uygulanabiliyor olmasıdır.

İnce tüylerde yüksek etki

Diğer epilasyon yöntemlerinin ve lazer sistemlerinin aksine buz lazer sistemi ince ve açık renkli tüyler üzerinde de etkilidir. Vücutta çıkan açık renkli ve ince olan tüyler üzerinde yüksek başarı sağlar ve bu tüyleri tümüyle yok eder. Küçük bölgelere uygulanabilen başlığı sayesinde de yüz ve benzeri bölgelerde kullanılabilir ve hiçbir zararı bulunmamaktadır.