Burun estetiği ameliyatı için ön hazırlıklar yapıldıktan sonra kişi ameliyathaneye alınır. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra genel anestezi ile uyutulur. Ameliyat sırasında aynı zamanda tüm hayati fonksiyonlar takip edilerek incelenir. Günümüzde şartların iyileşmesi sebebiyle riskler en aza inmektedir.  

Burun alt kısmında kesi yapılarak ameliyata başlanır. Bu ameliyat sırasında saç ekimi operasyonlarında da olduğu gibi lokal anestezi uygulanabilmektedir. Sonrasında kemik ve kıkırdak yapısını meydana çıkarmak için yukarı doğru kaldırılır. Eğer içinde kıkırdak eğriliği varsa sırtından katlar açılarak eğrilikler düzeltilir. Düzeltilmesi zor aşırı eğrilikler varsa bunlar çıkartılır. Bu parçalar yine daha sonra destek amaçlı kullanılabilir. Kemerli bir görünüm söz konusuysa özel aletler yardımıyla kemik çıkartılır. Buna rağmen düzensizliğini koruyorsa düzensizlikler törpülenerek düzeltilir. Kemer alındığı zaman burnun üst kısmında açıklık meydana gelecektir. Bu açıklığı kapatmak için burun kemiği yanlardan kırılarak serbestleştirilir ve birbirine yaklaştırılarak açıklık kapatılır.

Burun ucu sorunu olan kişilerde burnun uç kısmındaki kıkırdak yapılardan kıkırdak yapıların destek görevini bozmadan kısmi kıkırdak çıkartılır. Bazen ön kısma kıkırdak desteği sağlanarak dikiş kullanılır. Sonrasında uç kısmıyla üst kısmı arasındaki uyum kontrol edilir ve son ayarlamalar yapılır. Bunların yanısıra dikkat edilmelidir ki liposuction uygulanırken meydana gelen sorunlar olmasın.  

Tüm işlemler bittikten sonra kapatma işlemine geçilir. Deviasyon denilen kıkırdak eğrilikleri varsa burun içinden karşılıklı eriyebilen iplikler yöntemiyle dengesi sağlanır. Burnun iç yapısında iri ve hava geçişi sorunu yarattığı önceden tespit edilmişse, radyofrekans yöntemi ile küçültmeleri yapılır.

Başlangıçta açılan alt kısmındaki kesi ince bir cerrahi iplikle kapatılır. Kapatılan bu dikişler bir hafta sonra alınır. Bir ay içinde ise izi kolay kolay görünmez. Özel silikondan yapılmış silikonların ortasında hava geçiş deliği özelliği olması sebebiyle içinde oldukça rahatlık sağlamaktadır. Bu tamponlar bu delikler sayesinde oldukça rahat nefes alabilir. Tamponlar yaklaşık 3-4 gün içinde durur. Aynı zamanda dış kısmı bantlanır ve şekil alarak yerleştirilen termal alçı konur.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında uyandığınızda tampon olacak ve kısmen de olsa nefes alınabilecek. Nefesin az alımından dolayı göz üzerinde oluşabilecek morlukların olmaması amacıyla buz uygulaması yapılacaktır. Buzun yanısıra özel kremler de verilecektir.

Ameliyattan sonra 3-4 içinde burun tamponları alınır. 7. Gün burnun uç kısmındaki dikişler alınır. Burun sırtında bulunan alçı 10. Gün alınır. Oluşan şişlikler genellikle 4-5 güne azalacaktır ve göz altı morlukları 10. Günde kaybolacaktır.

Estetik sonrası kalan şişliklerin inmesi yaklaşık 3-6 ay sürer, 1.3. ve 6. Aylarda da kontroller yapılır.

Daha fazla bilgi için https://www.fbm.com.tr/burun-estetigi.html adresine göz atabilirsiniz.