Nefes almada yaşanan güçlük ve burnun kemerli ya da büyük olması sebebiyle yaptırılan burun estetiği operasyonları, sonraki süreçte büyük bir dikkat gerektiren operasyonlardır. Burun estetiği yaptırmayı düşünüyorsanız öncesinde burun ameliyatı sonrası süreç ile ilgili dikkat edilmesi gerekenlere mutlaka göz atmanız gerekiyor.

Estetik cerrahi alanında yer alan özel ameliyat grubunu da içerisinde barındırmakta olan burun estetiği tıp dilinde rinoplasti olarak adlandırılıyor. Burun estetiği ameliyatları genellikle buruna daha iyi bir şekil verilmesi için uygulanıyor. Burnun ucu bu ameliyat sonrasında kaldırılabiliyor, indirilebiliyor ya da uç kısımları tamamen inceltilebiliyor.

Burun Ameliyatı Hangi Durumlarda Gereklidir?

Burnun sağ veya sol tarafa doğru eğik olduğu durumlarda da uygulanabilen rinoplasti ameliyatı burnun dolgunlaştırılması ya da kambur olduğu durumlarda fazlalıklarının alınması için de uygulanabiliyor. Burnunuzdaki şekil bozukluklarından rahatsız oluyorsanız burun ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Nefes alma zorlukları, septum deviasyonu adlı hastalık, kemik eğrilikleri ve bu duruma bağlı olarak meydana gelebilecek olan nefes alma zorluklarında da burun estetiği ameliyatı olabilirsiniz. Özellikle septum deviasyonu rahatsızlığı yaşamakta olan hastaların büyük bir çoğunluğu burun ameliyatı yaptırarak rahat bir nefes almaya başlayabilirler.

Bir burun ameliyatı sonrası yapmanız gerekenler arasında ilk sırada zorlayıcı egzersizlerden en az 1 hafta boyunca uzak durmanız yer alıyor. Çok fazla güç istemekte olan ve vücudunuzu sürekli olarak harekette tutmanız gerekecek olan egzersizlerden mümkün mertebe uzak durmalısınız. İyileşmeniz devam ederken 3. haftaya doğru alıştırmalarınıza yavaş yavaş başlayabilir ve devam edebilirsiniz.

Burun Ameliyatı Sonrası Ağrı Yaşamamak için Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Burun ameliyatından en az 6 hafta sonrasına kadar ise voleybol ve basketbol gibi suratınıza ağır bir cismin çarpabileceği tehlikeli aktivitelerden uzak durmalısınız. Yüzmeye gitmek de burun ameliyatı sonrası uzak durmanız gerekenler arasında yer almaktadır. Bu dönemde burnunuz son derece hassas olacağı için sudan uzak durmanız gerekmektedir. Burnunuza gelecek olan klor son derece şiddetli ağrılar yaşamanıza sebep olabilir.

Aşırı çiğneme gerektirecek olan yemekleri yemekten de uzak durmalısınız. Yumuşak yemekler burun ameliyatı sonrası tercih etmeniz gereken yemekler arasında yer almaktadır. Sert yemekleri yemeye devam ettiğiniz sürece burnunuza zarar verebilir ve büyük bir ağrıya yol açabilirsiniz.

Burnunuz ile ilgili estetik sorunlar yaşıyorsanız ya da sağlık açısından problem oluşturabilecek sorunlar yaşıyorsanız Onep adresini ziyaret edebilir ve Onep sayesinde burnunuz ile ilgili tüm sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Burun ameliyatı ile ilgili geniş kapsamlı bilgi ve Onep Kliniği hakkında bilgi alabilmek için adrese tıklayabilirsiniz.