Çanakkale’ye bağlı bir ilçe olan turistik kasaba Bozcaada’ya Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı bir kasaba olana Geyikli’den yapılan feribot seferleriyle ulaşılır.

Eskiden Odunluk İskelesi'nden yapılmakta olan Bozcaada seferleri, artık Geyikli’ye bağlı Yükyeri İskelesi'nden yapılmaktadır.

Otobüsle Bozcaada’ya gitmek için önce Geyikli’ye gelmek gerekir.

Yaz dönemlerinde Truva Turizm, Metro Turizm, Ulusoy, Kamil Koç ve İstanbul Seyahat tarafından Geyikli Yük İskelesine kadar yolcu taşıması yapılmaktadır.

Kış dönemlerinde ise bu firmalar Ezine'deki otobüs garına kadar yolcu taşır. Ezine Otobüs Garından da minibüslerle Geyikli iskelesine ulaşım sağlanabiliyor.

Geyikli

DENİZ ULAŞIMI

Bozcaada’ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saatte alınıyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor. Yazın adaya gidiş ve dönüşte araçlar online rezervasyon yapmalı ya da biletlerini önceden almalılar.

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ

Yaz döneminde Çanakkale-Bozcaada arasına günaşırı deniz otobüsü seferleri bulunuyor. Yaklaşık 1 saat süren yolculuk sadece yayalar için. Haftada bir Gökçeada'ya gitmek de mümkün.

BOZCAADA

Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizinde ise Gökçeada’dan sonra ikinci en büyük adası olan Bozcaada turizm amacıyla sürekli ziyaret edilen bir yer.

Bozcaada, Çanakkale iline bağlı bir ilçedir. Türkiye'nin il merkezleri hâriç köyü olmayan tek ilçesidir.

Yüzölçümü 40 km², anakaraya uzaklığı 6 km'dir. 2015 yılı verilerine göre ilçe nüfusu 2.643' tür.

İlçede kışları nüfus düşmekte, yazları ise tatilcilerle artmaktadır. Bağcılık, deniz turizmi ve rüzgar santralleriyle ön plana çıkar.

___

Çanakkale Truva Turzim otobüs bileti için: