Bloknot Fiyatlarını etkileyen birçok unsur vardır, Küp bloknot, spiralli bloknot, tutkallı bloknot çeşitlerinde bloknot basımı yapılmaktadır. Bloknot ölçüleri itibariyle kolay taşınabilir özellik sağlayan ve not alırken kullanılan gereçlerdir. Firma ve ofislerin tanıtımında, promosyonlarda önemli yer tutar. Genellikle firmaların logosunu üzerinde taşıyan küçük not defterleri, bloknotlar tercihe göre tasarlanmaktadır.

Grafik tasarımıyla istenilen renk, adet, ebat ve nitelikte basılmaktadır. Yaygın olarak basımı küp şeklinde yapılan bloknot fiyatları belirlenirken, kapaklı, yuvarlak, perforaj, yandan perforaj, yapışkanlı gibi özel seçenekler değerlendirilerek yapılır. Baskı işleminde kapak ve sayfalarda firma logo veya amblemi kullanılabildiği gibi, iç sayfalarda ürün resimleri ya da sloganları da uygulanabilmektedir. 1. hamur kâğıttan 80- 120 gram kağıt kullanılmaktadır.

Prestij esaslı bloknot basımlarında ise daha kalın ve kuşe kâğıtlar kullanılmaktadır. Varak, gofre, lak uygulaması yapılabilen bloknot basımlarında en çok dört renk baskı uygulaması tercih edilmektedir. Ebat olarak tercih edilen ölçüler genellikle 21- 29,7 cm, 14- 21 cm, 14- 10,5 cm olarak basılmaktadır. bloknotların etkili bir reklam aracı olarak kullanılması esaslarından biri firmanın logosunu taşımasıdır. Özel yapılan işlemlerle kabartma, özel renk betimlemesiyle firmanız ilk elden reklamınızı yapmaktadır.

Bloknot Baskı Çeşitleri

Bloknot baskı çeşitleri küp, spiralli, tutkallı, sırttan dikişli olarak uygulanmaktadır. Küp bloknotların basımı yapılırken öncelikle içinde duracağı kutu seçilir. Grafik tasarımla istediğiniz iletiyi kolaylıkla yansıtabileceğiniz bloknot kutuları genellikle 300 gram ve Amerikan Bristol kâğıttan üretilir.

4 renk baskı ve parlak selefon uygulamasıyla yapılan kutu içine, 1. hamur kâğıttan üretilen 75-120 gram basımı yapılır. Küp bloknot fiyatları belirleyicisinde ebat 8x8x5 ölçüsüdür. 500 yaprak uygulanır ve dışı ahşap, deri gibi ürünlerle kaplanabilir. Spiralli bloknotlar 21x30, 15x21, 10x21, 20x28, 14x20, 10x14, 16x23, 13x23, 8x12 ve 9x12 ölçülerinde üretilir. Tutkallı bloknot basımında, 1. hamur 80-120 gram kağıt, arkada 300 gram Amerikan Bristol uygulanmaktadır.

Dört renk baskı, hologram ve lak uygulanabilmektedir. Genellikle 50-100 sayfa basılır ve istenilen ölçülerde baskısı mevcuttur. Sırttan koparmalı bloknotlarda 300 gram krome karton uygulanmaktadır. Kapak uygulamalı bloknot fiyatları dört renk baskı, selefon ve gofre uygulamalı olabilir.

Bloknot Ciltleme Çeşitleri

Üstten tutkallı, yandan tutkallı bloknot, üstten veya yandan dikişli bloknot, perforaj, üstten veya yandan spiralli ya da kapaklı perforaj ciltlemeleriyle uygulanmaktadır. Bloknot basımı siparişi verilirken ebat, adet, ölçü, ciltleme stili ve renk bilgileri değerlendirilmesi gereklidir. İstenilen ölçü, model, ebat ve adette bloknot siparişi vermek ve fiyatları incelemek için www.istanbulofset.net web adresini ziyaret ediniz.