İstanbul’da kentsel dönüşüm son zamanlarda hızlı bir şekilde yol almaktadır. Bu dönüşümden nasibini alan birçok sektör olmuştur. Eşya depolama işi de bunlardan bir tanesidir. Kentsel dönüşüm ile eşya depolamanın ne bağlantısı var diyenleri duyar gibiyim. Aradaki bağlantıyı başımdan geçen küçük bir olayla anlatayım.

Biz İstanbul da Avcılar da 15 sene kadar oturduk. 2 yıl önce kentsel dönüşü proje kapsamında evimizi boşaltmak durumunda kaldık. Sadece biz değil neredeyse tüm mahalleli evlerini boşalttı. Anlaştığımız müteahhit evlerimiz teslim olana kadar bize kalabileceğimiz yeni evlerimizi de ayarladı. Buraya kadar her şey normal her hangi bir sıkıntı yok. Ancak müteahhit ’in bize gösterdiği geçici evler çok ufak ve eşyalarımızın sığması imkansızdı.

Ne yapacağımızı düşünürken sığmayan ev eşyalarını eşya depolama işi yapan firmayla anlaşarak onların deposunda tutmaya karar verdik. İki komşu birleştik ve sığmayan tüm eşyalarımızı depoya taşıttırdık. Evlerimiz teslim olduktan sonra depoda duran eşyaları almak istediğimizle karşılaştığımız manzara inanılmazdı. Tüm eşyalar toz içinde ve sürekli yer değiştirdiği için her tarafı çizik içindeydi.

Anlaştığımız firma yetkilileri yapabilecekleri hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Mecburen yeni eşya almak zorunda kaldık çünkü depoda duran eşyalarımızı eve götürmenin imkanı yoktu. Bu bizim için bir ders oldu ve bu konuda kimsenin aynı sorunları yaşamaması için ufak bir araştırma yaptım. Eşya depolama ve özellikle ev eşyası depolama işi çok dikkat gerektiren işler.

Eşya depolama deyince sadece ev eşyası değil her türlü ürünün depolandığı be sürekli sirkülasyon olan yerler akla geliyor. Ev eşyası depolama ayrı bir iş dalı ve özenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bun konuda en iyi hizmeti evden eve nakliye hizmeti veren firmalar veriyor. Onlar hangi eşyanın nasıl paketleneceğini iyi bildikleri için eşyalarınız zarar görmüyor ve depolarında sürekli giriş çıkış olmadığında eşyalarınız yer değiştirmiyor. Siz alana kadar aynı yerde kalıyor. Peki eşya depolama işi yapan nakliye firmalarını nereden bulacağız. Yapanıbul adlı hizmet site bu konuda harikalar yaratıyor. Nakliye ve eşya depolama firmalarını bu site üzerinden rahatça bulabilir ve eşyalarınız zarar görmeden saklayabilirsiniz.