2016 yılında faaliyetine tüm uçak ve otobüs firmalarının biletlerini müşterilerine bir arada sunarak başlayan Bilet.com 2017 Yaz sezonunda Türkiye de ilk defa tüm feribot biletlerini de bir arada sunmaya başladı.

Bilet.com Bursa, İstanbul ve Adalar arasında hızlı deniz otobüsü ve arabalı feribot seferleri düzenleyen İDO biletlerini satmaya başladıktan kısa bir süre sonra, Bursa Belediyesine ait Burulaş A.Ş. tarafından işletilen ve deniz otobüsü seferleri düzenleyen BUDO – Bursa Deniz Otobüsleri  – biletlerini satmaya başladı.

Modern ve kullanıcı dostu mobil web sitesi ve Android/iOS mobil uygulamalarıyla kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli bir bilet satın alma tecrübesi yaşatan Bilet.com 2017 yaz sezonunda Yunan Adaları Feribotları biletleri ve Kıbrıs Feribot biletlerini de bünyesine kattı.

İlk bahar ve yaz aylarında Ege denizindeki Kos (İstanköy), Rodos, Samos, Chios (Sakız), Leros (İleryöz), Simi (Sömbeki), Kalimnos, Meis (Kızılhisar), Lesvos (Midilli) Yunan Adalarına feribot seferleri düzenleyen Ertürk Lines, Samor Star, Meis Express, Jalem Tur, Barel Travel, Meander Travel, Yeşil Marmaris Lines, Ocean Travel, ve Jale Tur gibi feribot firmalarının biletleri Bilet.com üzerinden Ağustos 2017’de kredi kartıyla satışa sunuldu. Ayvalık, Çeşme, Seferhisar, Kuşadası, Marmaris Fethiye, Bodrum, Kaş iskelelerinden Yunan adalarına arabalı feribotla ya da deniz otobüsleriyle tek yön veya gidiş dönüş bileti almak mümkün.

Vizesi olmayanlar için Yunan adalarına kapıda yani iskelede vize uygulaması var. Bunun için vize başvuru belgesinin doldurularak ve pasaportla birlikte birkaç gün önceden feribot firmasının vize bölümüne gönderilmesi gerekli. Detaylar bilet satın alma ve sonrasında yolcuya gösterilmekte.

Bilet.com son olarak Eylül 2017’de Kıbrıs’a arabalı feribot ve deniz otobüsü seferleri düzenleyen Akgünler Denizcilik ve Filo Denizcilik firmalarının Taşucu-Girne, Mersin-Girne biletlerini müşterilerine sunmaya başladı. İster turistik amaçlı, ister iş veya eğitim amaçlı olsun Kıbrıs feribot seferleri yolcularına alternatif ve farklı bir seyahat deneyimi sunuyor.

Sefer sıklıkları mevsimsel olarak değişiklik göstermekte. Yüksek sezonda hafta için ve hafta sonu bir çok sefer düzenlenirken, düşük sezonda hafta sonu veya gün aşırı seferler düzenlenmekte. Yüksek sezonda kapasitesi büyük feribotlar kullanılırken, yolcusu az olan terminaller arasında daha küçük deniz otobüsleri görev yapıyor. Sefer süreleri ise seçilen rotaya göre genellikle yarım saat ile 2 saat arasında değişiklik gösteriyor.

Bu biletlerin yanında Bilet.com Hepstar’la anlaşma yaparak Orient Sigorta’dan tüm feribot seferleri için geçerli 9 farklı riske karşı online seyahat sigortası sunuyor. Yurt dışı feribot biletleri için zorunlu olan bu sigorta bilet alını sırasında kullanıcıya bir opsiyon olarak sunuluyor ve biletle beraber satın alınabiliyor.