İnternet her yaştaki insanların hayatında büyük bir değişim yaşanmasına neden oldu. Hayatımızdaki bir çok alışkanlığın kökten değişmesine neden olan internet adeta yeni bir çağ başlattı. İnternet sayesinde gündelik hayat çok daha kolay ve eğlenceli bir hal aldı. İstediğimiz zaman sosyal ağlarda sevdiklerimizi, dostlarımızı takip edebiliyor, aradığımız bilgilere arama motorlarından anında ulaşabiliyor, giyim-market alışverişlerimizin tamamını internetten yaparak kapımızda teslim alabiliyoruz. Hayatımızı bu denli değiştiren internetin her yaşa hitap ettiğinden bahsetmiştik. İlk yayıldığı dönemlerde genel olarak genç kesimin dikkatini çeken internet bugün çocuklarında orta yaş üzeri insanlarında hayatının vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda.

İnternet çocukların dünyasında da büyük önem taşımaktadır. Öyle ki günümüzde çocuklar parklarda, sokaklarda oyun oynamak yerine zamanını internet başında geçirmeyi tercih etmektedir. Bir çok veli çocuklarının bilgisayar kullanımının bağımlılık seviyesine geldiğinden şikayetçidir. Tabi ki bilgisayar konusu da her şeyde olduğu gibi tadında bırakılması gereken bir konudur. Ancak günümüz gençliğinin teknolojik gelişmeleri takip edebilmesi ve geleceğe yön verecek insanlardan olabilmesi adına bilgisayar kullanımı ve internet aktif kullanma bakımından üst düzeyde bilgiye sahip olması gerekmektedir. 4-5 yaşındaki çocukların bile bilgisayar başından kalkmaması geldiğimiz noktanın en büyük ispatıdır. Eğitimciler tarafından da çocukların gelişim dönemlerinde bilgisayarları abartmadıkları sürece aktif olarak kullanmalarının, internette gezinmelerinin gelişimlerine olumlu katkı yapacağı belirtilmektedir. Bu yaştaki çocuklar haliyle internet daha çok oyun oynamak için kullanmaktadır. Erkek çocuklar yapıları gereği daha çok araba oyunları, yarış oyunları, motor oyunları, park etme oyunları, macera oyunları, savaş oyunlarını tercih etmektedir. Kız çocukların internetteki favori oyunları ise daha çok barbie oyunları, bebek giydirme oyunları, bebek oyunlarıdır. Özellikle barbie oyunları kızlar arasında efsane haline gelmiş oyunlardır. Çok sevdikleri barbi karakterine ait binlerce oyunla birlikte çocukların zihinsel gelişimi de bir nevi hızlanmaktadır. Bu noktada velilerin de çocuklarına internette barbi oyunu ve benzeri oyunları oynatmaları tavsiye edilmektedir.


Barbi oyunu çocuklar arasında bu kadar popüler olunca haliyle aynı alanda binlerce oyun türemiştir. Tarz Barbie oyunu, Barbie giydirme oyunu, Barbie bisikleti, Barbie makyaj oyunu, Barbie gecelik oyunu tarzı aynı alanda türetilmiş oyunlar çocukların çok büyük ilgisini çekmektedir. Bu oyunları yapan kişilerde sadece kar amacı gütmemekte çocukların gelişimlerini ve düşünme hızlarını arttırmak için oyunları dizayn ettiği için çocukların bilgisayar başında harcadıkları süre de bir nevi boşa gitmemektedir. Bu noktada uzmanlar tarafından da velilerin çocuklarının zihinsel gücünü geliştirecek oyunları düzenli olarak oynatması tavsiye edilmektedir.

http://www.barbioyunu.us/ sitesini ziyaret ederek en güzel barbi oyunlarını oynayabilirsiniz.