Bankaların kredi kartları üzerindeki oyunları ve insanları bu anlamda birçok kez mağdur etmesi nedeniyle birçok kişi kart iptali için bankalara başvuruyor ancak bu sürecin oldukça zahmetli olduğunu sizlere belirtmemiz gerekiyor. Kredi kartı limitleri ilk aşamada düşük veriliyor ve bir süre sonra kişilerin borçlandığını gören bankalar limitleri yükseltmek için sizlere telefon ile ulaşıyor. Borcunun fazla olduğunu gören vatandaş limiti biraz daha arttırarak harcama yapmak için limit arttırma işlemine onay veriyor ve asıl süreç buradan sonra başlıyor. Limitler sürekli artıyor ancak vatandaş mağdur olduğunun farkına icra takibinde varıyor. Banka seçimleriniz çok önemlidir ve yüksek faiz ile karşınıza çıkan birçok banka sizi dolaylı yoldan dolandırmak için karşınıza çıkmaktadır.

Kredi kartı kullanım yanlışları arasında vatandaşların bilinçsiz davranması da yer alıyor ve sürekli limit arttırmak aslında bir nebze de vatandaşın bilinçsiz olmasından kaynaklanıyor. Kredi kartı kullanımında duracağı noktayı bilmeyen vatandaşlarımız daha sonra kart iptaline başvuruyor ancak ne yaparsanız yapın o borcu ödemeden bankalar peşinizi bırakmıyor. Peki kat iptal süreci nasıl işliyor ya da ne gibi prosedürler karşınıza çıkıyor hep birlikte bunlara göz atalım…

Kredi Kartı İptal İşlemi:

Kredi kartı iptali çok zahmetli bir süreç gibi görünse de bazı banalar bu konuda direkt olarak online işlem merkezini devreye sokuyor ve bu işlemler çok daha kolay bir şekilde yapılıyor. Online işlemler sayesinde kullanıcılar daha kolay bir şekilde kart iptalini gerçekleştiriyor ancak asıl süreç bu işlemlerin yapılmadığı bankalar tarafından karşınıza çıkarılıyor. Süreç boyunca canınız sıkılabilir ve sorunlar yaşayabilirsiniz çünkü bankalar kartınızı iptal etmemek için elinden geleni yapacak ve bir süre sonra sizleri bezdireceklerdir. Neden vazgeçtiğiniz, neden kullanmak istemediğiniz, limitinizi yükseltsek ya da size puan versek kullanır mısınız gibi sorularla ya da yardımlarla sizleri yeniden kazanmaya çalışacaklardır ancak kapatmak için kesin karar veriyseniz izlemeniz gereken yollar aşağıdaki gibidir.

  • Telefon bankacılığı ile bankalara ulaşabilir ve gerekli bilgilerden sonra kartınızı kısa sürede iptal ettirebilirsiniz.
  • Banka şubelerine ulaşarak gişelerden kart iptal işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  • Online olarak kart iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer bankaya borcunuz yoksa kart iptal işlemi çok daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir ancak online hizmet sunmayan bankalar sizleri biraz daha sıkıntıya sokacaktır. Banka çalışanları sizlere farklı kampanyalarından ve hizmetlerinden bahsetmeye bayılır ancak bu oyunlara gelmeyin ve kredi kartlarınızı iptal ettirmek istediğinizde bu işlemleri en kısa sürede yapın.

Kredi Kartı Kullanmanın Faydaları ve Zararları:

Birçok farlı ürünü kredi kartı taksitlendirmesi sayesinde çok daha uygun bir şekilde satın aldığınızı düşünüyorsunuz ancak bu taksitler birikmeye başladığı andan itibaren sıkıntıların da meydana geldiğini görüyorsunuz. Kredi kartı doğru şekilde kullanıldığında ve durulması gereken nokta bilindiğinde gerçekten muazzam bir şey ancak insanlar gördüğü her şeyi daha uygun bir şekilde satın alabileceklerini düşündükleri için bu taksitler hiçbir zaman bitmiyor ve sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. 12 taksit ve 24 taksit uzak durmanız gereken süreler arasında yer alıyor çünkü bir ömür boyu taksit ödemek sizlerin canını sıkacaktır ve bu borcu kapatmak için sürekli olarak stres içerisinde hareket edeceksiniz. Bir süre sonra asgari borcu ödemekle yetiniyorsunuz ve faiz bindikçe sıkıntınız biraz daha artıyor. Aşırı taksitlendirme yerine 2 ya da 3 taksit imkanlarından yararlanabilir ve buna bağlı olarak daha az borca girmiş olursunuz, bu sayede ödeme konusunda biraz sıkıntı çekersiniz ama bu süre 3 ayı geçmez!

Devamını oku; Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme