Tüm dünya üzerinde kentsel dönüşüm nedeniyle birçok ülkede neredeyse yürüme alanlarının kalmadığı ve sanayileşmeyle temiz bir havayı solumanın bile imkansız hale geldiği görülmektedir. Ancak bazı ülkelerin yeşile olan tutkusunun yanı sıra yaşamdaki mucizelerinin bilincinde olunması, kendilerine nefes alabilecek tertemiz bir ortam kurmalarını sağlamıştır. Sizlerde seyahatlerinizde doğa ile iç içe olmaktan keyif alıyorsanız, çevre düzenlemesiyle adından sıkça söz ettiren Avrupa’nın doğa dostu şehirleri konusunda aşağıda sizler için bazı derlemeler yaptık. Yazımızı okumaya devam ederseniz, hangi ülkenin şehirlerinde doğaya ne denli önem veriliyor örenebilirsiniz.

Kopenhag

Kuzey Avrupa’nın en gelişen şehri olmakla birlikte aynı zamanda Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag, çevre düzenlemeleri ile 2014 senesinde en yeşil Avrupa kenti olarak seçilmiştir.

Nijmegen

Yeşil bir şehir olabilmek adına birçok projenin tasarlandığı Nijmegen, Hollanda’nın doğusunda konumlanır. Ormanları ve parkları ile ünlü olan bu şehir, doğa dostu turistler tarafından yoğun talep görmektedir.

Toskana

Olağanüstü manzaraları, kırları ve vadilerinin yanı sıra Toskana mutfağıyla da ünlüdür. İtalya’nın doğal yaşamını en iyi şekilde yansıttığına inanılır ve uçsuz bucaksız kırları doğa severler için adeta bir cennettir.

İtalya’nın doğa güzellikleriyle birlikte tarihi yerlerini de keşfetmek için

Moskova

Dünya üzerinde en büyük 3.milli parkına ev sahipliği yapan şehir, göz kamaştıran bir güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca Rusya’nın başkenti olarak da gelişen bir yapısıyla yaz-kış yüksek sayıda ziyaretçisi vardır.

Bristol

İngiltere’de yeşil açısından en zengin şehirlerden biri olan Bristol, aynı zamanda Avrupa’da da yaşanabilir en güzel kent olarak seçilmiştir. Şehrin kendine özgü mükemmel mimarisi, doğası ve ticaret merkezi olması da her yıl ziyaretçi sayısının artmasını sağlamaktadır.

Viyana

Çevre dostu olmak tabi ki sadece yeşili sevmekle ilgili değildir. Doğadan alınanı doğaya geri vererek de çevre korunması sağlanabilmektedir. İşte buna iyi bir örnek olan Viyana, elektrik enerjisi üretebilmek için dağlardan gelen suyu kullanmaktadır. Ayrıca doğal güzellikleriyle de dillere destan bir şehirdir.

Dublin

Avrupa ülkeleri arasında en büyük Phoenix Park adlı alana ev sahipliği eden kent, muazzam bir güzelliğe sahiptir. Hareketli yaşam tarzıyla en çok seyahat edilen İrlanda’nın bu sevimli şehri, ziyaretçilerine aradıkları her şeyi sunabilmektedir.

Hamburg

2011 senesinde Avrupa’nın en yeşil kenti olarak seçilen Hamburg, doğa dostu çalışmaları sayesinde yeşil alanlara ulaşmak oldukça basite indirgenmiştir. Almanya’nın en gözde şehirlerinden biri olarak her yıl yaz-kış sayısız turisti ağırlamaktadır.

Essen

Sanayileşmeye olan yakınlığına rağmen yeşil alanları da ihmal etmeyerek, Avrupa’da doğa dostu şehirler arasına girmeyi başarabilmiştir. Almanya’nın kentlerinden biri olan Essen başarılı doğa projeleri sayesinde de en iyi dönüşüm yaşayan şehir unvanına doğru hızla ilerlediği düşünülmektedir.

Nantes

Doğayı korumak ve sağlıklı bir çevreye sahip olmak adına birçok çalışmada bulunan Fransa’nın Nantes şehri, aynı zamanda 2013 senesinde Avrupa’nın Yeşil Başkenti olarak da seçilmiştir.

Ljubljana

Slovenya ülkesinin en büyük şehri olmasının yanı sıra başkenti de olan kent, 2016 senesinde tarihi ve doğal güzelleri bünyesinde dengeleyebildiğinden en yeşil kent olarak tarihi geçmiştir.

Avrupa’yı keşfetmeye devam etmek için Avrupa turları ile seyahat etmeye başlayabilirsiniz. En kapsamlı ve uygun fiyatlı Avrupa turları için adresini ziyaret edin.