Harika bir Facebook oyunu olan avataria'da gerçekçi arkadaşlıklar kurabiliyor ve arkadaş olduğun karakterler ile sosyal bir birliktelik yaşayabiliyorsunuz. Dilerseniz muhabbet edin dilerseniz de bir akşam yemeğine davet edin. Oyunu oynaması da oldukça basit ve sosyal bir oyun olma özelliği taşıyor. Oyuna başlamak için ise karakterinizi belirlemeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle oyunun adına tıklayın ve oyunun yüklenmesini bekleyin. Oyunun yüklenmesi işlemi kimi bilgisayarlarda uzun sürmektedir.

Bunun sebebi ise eğer internet bağlantı hızınız düşük ise ya da yavaş, eski bir bilgisayar kullanıyorsanız bunun bir sonucu olarak avataria oyunu yüklenmesi birazcık zaman alabilir ancak yine de en geç 2 dakika içerisinde oyun açılmış olacaktır. Oyun açıldıktan sonra karakterinizi yaratmanız gerekiyor. Karakterinizi yaratırken dikkat etmeniz gereken bazı fiziksel özellikler bulunuyor.

Karakterinizi belirlerken yaptığınız saç, sakal, ten rengi ve benzeri fiziksel ayarlar ile güzel ya da farklı görünümlü, kendisine özel bir tarzı olan karakter ortaya çıkarabilirsiniz. Bu karakter oyunda sürekli sizi temsil edeceğinden dolayı tamda istediğiniz özellikleri seçmeniz önerilir. Ayrıca sizin karakterinizin başkalarının da beğenmesi gerekiyor çünkü bu oyun bir sanal arkadaşlık oyunudur ve diğer oyuncuların sizinle iletişim kurmasında sizin karakteriniz için seçmiş olduğunuz fiziksel özelliklerin büyük bir önemi bulunuyor.

Karakterinizi düzeltmek ve şekillendirmek için avataria oyna butonuna bastığınızda, önce cilt rengi seçmeniz isteniyor. Cilt renk tonları ile esmerden beyaza kadar pek çok çeşitte bulunuyor sonrasında saçların rengi ile uyumlu gözler tercih ettiğinizde karakteriniz çok daha iyi görünecektir.

Bu aşamada gözler iri ya da çekik tercih edebilir ayrıca normal boyut seçeneği de bulunuyor. Göz boyutunu belirledikten sonra sıra göz rengi ve kaşlar, dudakları da seçtikten sonra dilerseniz sakal ya da bıyık ekleyebiliyorsunuz. Fakat kullanacağınız karakter bir bayansa zaten sakal ekleme seçeneği çıkmayacaktır. Bunun yerine daha çok şekilli saç modelleri ile bayan kullanıcılar farkını göstermektedir.

Oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız son derece zevkli ve sosyal bir oyun olan avataria oyunu karakterinizin tipini ve görünümünü ayarladıktan sonra direkt olarak sistem sizi odaya bırakıyor. Odada eğer o oyunu oynayan Facebooktaki arkadaşlarınız varsa onları görebiliyorsunuz ya da daha pek çok yeni karakter ile tanışmaya başlıyorsunuz. Bunun için giyiminizi ve tipinizi oyuna başlamadan önce iyi bir şekilde seçmelisiniz sonrasında pek çok yeni insanla tanışabilir ve onlarla eğlenebilirsiniz. Oyuna başladıktan sonra, oyunda karakterinizi geliştirebilmeniz için pek çok seçenek sunuluyor.

Sosyal avataria oyna ve oyundaki odayı dilediğiniz gibi dekore edebiliyorsunuz. Böylece en güzel şekilde odanıza eşyalar koyabilir ve süsleyerek odanızı ziyaret eden kullanıcılara göz alıcı ve dikkat çekici bir tasarım sunabilirsiniz. En güzel kıyafetleri giymek istiyorsan o zaman hazır ol çünkü oyuna başladıktan sonra dolabından çıkarıp giyebileceğin pek çok giysi ve renk seçenekleri bulunuyor. Sen imaj puanını arttırdıkça mağazadan çok daha fazla şekilli giysi satın alabilir ve kendi giyim tarzını ortaya çıkarabilirsin.

En güzel bir şekilde giyindikten sonra arkadaşın ile birlikte kafeye gidip biraz takılabilirsiniz. Kafede beğenebileceğiniz birileri olabilir ve hatta özel bir sohbet bile edebilirsiniz. Bunun için karakterinizin güzel görünmesi ve iyi bir şekilde giyinerek, karşı tarafı etkileyebilmesi önemlidir. Sonrasında ise muhabbet kurar ve dilediğiniz bir şekilde birlikte kulüplere ve eğlenmeye gidebilir ve hatta akşam yemeği bile yiyebilirsiniz. Karakter buluşmaları arkadaşların ve mesajlaşma sistemi ile tamamen gerçekçi bir sosyal ortamda özel insanlar ile tanışabiliyor ve onları odana davet edebilme şansına sahip oluyorsun.